REJSEDAGBOG FRA

SRI LANKA

SE MERE HERUNDER

Rejsedagbog Sri Lanka

Sri Lanka er en helt fantastisk rejsedestination i Asien. I april 2024 tog jeg selv og et par af mine gode kolleger dertil for at udforske landet og for at sammensætte nogle rundrejser, som er perfekte til dig, der også gerne vil være aktiv på din ferie.

Jeg har samlet nogle af vores oplevelser fra turen i denne rejsedagbog. Jeg håber, at du kan finde inspiration og gode råd heri, hvis du selv overvejer en rejse til Sri Lanka.

Et væld af ting, man bør se!

Vi rejste til Sri Lanka fuld af forventning og med 10 hele dage til at se og prøve så meget som muligt. Det stod dog hurtigt klart for os, at Sri Lanka byder på et væld af natur- og kulturoplevelser, så selvom vi havde sat godt med tid af, så står de store oplevelser i kø og listen af spændende ting, man kan se, er uudtømmelig.

Et par af vores største oplevelser, som vi også har sat ind i vores Sri Lanka-programmer, er:

  • Dambulla-templet med de fem templer, der er hakket ind i klippevæggene. Her møder dig et væld af farver, ophøjet stemning og smukke Buddha-statuer
  • Sigiriya-klippen, som du endda har mulighed for at bestige. Et besøg her er en perfekt kombination af natur, kultur og fysisk aktivitet
  • Adams Peak – en flot naturoplevelse med god udsigt og lidt vandring
  • Den historiske kystby Galle
  • Safari i Udawalawe naturpark, hvor du kan se elefanter, påfugle, vandbøfler, krokodiller og leoparder. Sidstnævnte dog kun, hvis du er meget heldig

Kan man være aktiv i så varmt et klima?

Inden vi tog afsted, gjorde vi os mange overvejelser om, hvorvidt det overhovedet er muligt at være fysisk aktiv i et land, hvor temperaturen store dele af året er godt oppe omkring de 40 grader.

Vi har både testet vandring, cykelture og de mere afkølende aktiviteter dykning og snorkling.

Vandring:

Der er mange flotte vandremuligheder i Sri Lanka i de forskellige nationalparker. På vores rejse lavede vi en vandring i Horton Plains National Park, World’s End i Nuwara Eliya. Nationalparken er beliggende i det bjergrige område i centralt på øen og klimaet er derfor mildere.

Vandringen var fantastisk. Den bød på flotte udsigter og varierende natur med eksotiske planter og vegetation. Også dyrelivet er rigt. Vi så mange fugle, firben, frøer og rensdyr.

Sri Lanka beskytter naturen i sine nationalparker, så det er forbudt at tage plastik med sig på vandringen. Husk derfor egne drikkedunke af metal eller vandbeholdere af glas.

Cykling:

Vi havde planlagt en cykeltur fra Habarana mod Polonnaruwa – en cykeltur på godt 40 km. Turen foregår første del af ruten på trafikeret vej og sidste halvdel på små grusstier langs rismarker og vandløb.

Turen gennemføres med følgebil, så det til enhver tid er muligt at afbryde turen, hvis varmen bliver en udfordring. Det er en anderledes måde at være på cykelferie på, men det er virkelig hyggeligt og vores søde samarbejdspartnere hepper fra bilen og byder på kolde drikke og frisk frugt, når der holdes pause.

Turen kan tilvælges i vores programmer og er virkelig værd at tage. Det var en fantastisk oplevelse – både på den trafikerede vej forbi Tuk-tuks og vejboder, hvor mange hilste og smilte til os, da vi cyklede forbi. Derefter på de mindre veje med flotte udsigter og idyllisk landskab, som man nok ikke ville have haft lejlighed til at opleve, hvis man ikke var hoppet på cyklen.

Snorkling og dykning:

Der er gode muligheder for at dykke i Sri Lanka – de bedste spots afhænger af årstiden og vi har sat programmerne sammen sådan, at dykkerstederne vælges efter rejsetidspunktet.

Vandet er klart og lækkert. Og udover koraller, flotte fisk og mindre ufarlige revhajer er det også muligt at se havskildpadder. Der er mange gode initiativer i Sri Lanka for at beskytte skildpadderne, så er man heldig at se en under dykningen/snorklingen, skal man nyde sit held på respektfuld afstand.

April er den måned, hvor havet kan være mest oprørt og tager man til Sri Lanka for at dykke, bør man ikke vælge at rejse i denne måned.

Vores råd til dig, der overvejer en rejse til Sri Lanka

Efter en fantastisk tur til Sri Lanka har vi stor lyst til at tage tilbage og opleve endnu mere af alt det, landet har at byde på.

Overvejer du også en tur til Sri Lanka?

  • Husk at sætte tid af til bare at slappe af nogle dage ved kysten. Sri Lanka har så meget at byde på, at man kan fylde sine dage med aktiviteter og besøg ved seværdigheder. Men Sri Lanka er også et godt sted at komme helt ned i gear og ved kysten er der lækre hoteller, blåt klart vand og alle muligheder for at tage et par dage på langs ved poolen
  • Vi har været overvældet af den imødekommenhed, vi blev mødet med. Både af vores lokale partnere, der er meget professionelle, punktlige og servicemindede – og også af de lokale, vi mødte på vores vej. Generelt er alle gode til engelsk, så du skal ikke være nervøs for, om du kan gøre dig forståelig. Det er ikke ”obligatorisk” at give drikkepenge, men det er bestemt god stil og med det niveau af service og venlighed, man møder, er det svært at lade være
  • Der er mange templer og historiske monumenter, du ikke vil gå glip af at besøge. Det er påkrævet at have tildækket sine skuldre og knæ, når man træder ind på områder med religiøs betydning og det er derfor en god idé at have en tynd trøje eller et let tørklæde med i tasken. Man skal samtidig afklæde sig sine sko (og hat) – men da sten og sand kan være meget varmt, er det en god idé at have et par tynde hvide sokker med, så man ikke brænder sine fødder.

God rejse!

;

Contact us

We are available every day from 9am - 4pm (EST+1)

Phone UK: +44 203 936 1208
Mail: [email protected]

Members

Atta Logo Horisontalt

;

×Get our Newsletter

We write about active holidays, contests and good travel tips

Contact us ×

You are more than welcome to contact us if you have questions about anything.

Phone: +44 20 3936 1208
Mail: [email protected]

View opening hours