Everest Base Camp Trek
Trek til Everest Base Camp
Trek til Everest Base Camp
Trek til Everest Base Camp
Trek til Everest Base Camp
Trek til Everest Base Camp
Trek til Everest Base Camp
Trek til Everest Base Camp
Trek til Everest Base Camp
Trek til Everest Base Camp
Trek til Everest Base Camp
Trek til Everest Base Camp
Trek til Everest Base Camp
Trek til Everest Base Camp
Trek til Everest Base Camp
Trek til Everest Base Camp
Trek til Everest Base Camp
Trek til Everest Base Camp
Trek til Everest Base Camp
Trek til Everest Base Camp
NOK 13.590,00

Nepal - Trek til Everest Base Camp, 18 dager

Trek gennem Himalaya til Everest Base Camp og oplev den helt igennem fantastiske natur og kultur, se de denne planets smukkeste solop -og nedgange, måb over bjergenes størrelse, få ondt i fødderne, mød de lokale og få dig en oplevelse du aldrig vil glemme!

Den nordøstlige del af Nepal kaldes Khumbu og er hjemsted for Sherpa-folket og Mount Everest. Mange trekkere i området flyver til Lukla og andre rejser via veje og stier til byen Jiri for at starte deres trek. Efter et par dages vandring gennem højlandet omkring Lukla, befinder man sig ved indgangen til Sagarmatha National Park og byen Namche Bazaar som er starten på Everest trekket.

Fra Namche Bazaar kan man vælge at gå mod Mount Everest Base Camp eller Gokyo-søen. Trekket er fysisk udfordrende, både på grund af de lange distancer og højden. Det er her de mange alpinister i området holder til. Området er desuden utroligt smukt og det er bestemt ikke kun Mount Everest, der er værd at se.

Der er også mange andre store smukke bjerge end Everest, såsom Amadoblam og Cho Yu. Der er desuden mange gode trekkingruter i området, bla. Mera Peak og Island Peak, som igen byder på flere udfordrende og spændende bjergpas som Cho La Pass, Tashi Lapcha Pass, Amphu Lapcha Pass, Mera La. Byerne i området er meget smukke og bebos af det gæstfri Sherpa-folk.

 

Gode tips for fotturer

Overblikk
Vansklighetsgrad:
1
2
3
4
5
6
Avreise i måned:
okt.
nov.
des.
jan.
feb.
mars
april
mai
juni
juli
aug.
sep.
Bli med på facebook

Bli med i den spesielle "Bering Vandring"-gruppen på facebook. Her vil du finne ut om nye reiser, spesialtilbud og mye annet.

Link til gruppen

Merk: Du må søke om medlemskap, men alle blir godkjent.

Overnatting

Hoteller, Hytter og Tehuse

På turen bor du på en blanding af hoteller, hytter, guesthouses og te-huse. I Kathmandu er det hoteller og når du når op i bjergene, så er det fortrinsvis guesthouses og te-huse. Billederne viser nogle typiske steder, så du får en ide, hvad vi taler om.

 

Se flere bilder »

Kundene sier

Reiseplan Se alle dagerLukk alle dager

Dag 1 Ankomst til Kathmandu

Fly fra Danmark til Kathmandu. Ved ankomst i Kathmandu vil du blive mødt i lufthavnen og kørt til hotellet. Efter et kort hvil er der mulighed for at se dig omkring i Thamel-området, som er byens turistcentrum.
Overnatning: Hotel i Kathmandu

Dag 2 Sightseeing i Kathmandu (Hindu -og Buddhist-templer)

I dag vil du have mulighed for at se Kathmandu. Efter en lækker morgenmad vil du blive vist rundt i byen, hvor du bla. kan se det berømte hindutempel Pasupatinath som er dedikeret til guden Shiva og ligger ved bredden af den hellige flod Bagmati. Templet er bygget i pagode-stil med flotte udskårne sølvdøre og er et af de helligste templer i den hinduistiske kultur. Pasupatinathtemplet er mål for hinduistiske pilgrimme fra hele verden, som besøger templet under Shivaratri (hinduistisk festival som fejrer guden Shiva). Det er kun hinduer, som har lov til at træde ind i templets centrale gårdsplads. Turister må altså “nøjes” med at se templet fra Bagmatiflodens modsatte bred.

Følger man flodens bred vil man længere nede finde Guheshwori-templet (også kendt som Akash Yogini), som ligger på toppen af en bakke og er omgivet af skov. Guheshwori-templet er, som Pasupatina, også en fast del af pilgrimmenes rute og inde i templet finderr man et alter dedikeret til guden Parbati (Shivas ægtefælle).
Udflugten giver også mulighed for at se de Nepalesiske hinduers kremeringsritualer, som praktiseres i fuld offentlighed ved Bagmatiflodens bred.

Dernæst går turen til det buddhistiske tempel Bouddhanth, som er den største Stupa (buddhistisk jordhøj) i Sydasien og centrum for buddhisme i Nepal. Den gamle og kolossalt store Stupa blev bygget i 600-tallet af kongen Man Dab under Lichhabi-dynastiet. Stupaen hviler på tre store terrasser og ovenfra tager den form af en lotusblomst. Lotusblomsten har en særligt hellig betydning i den buddhistiske tro.

Efter besøget serveres der frokost. Efterfølgende går turen videre til middelalderbyen Bhaktapur. Byen er kendt for sine store pladser, flotte templer (Nyatpola og Dattatraya) og det smukke “Palace of Fiftyfive Windows”. Byen er på UNESCO’s verdensarvsliste.
Overnatning: Hotel i Kathmandu

Dag 3 Fly til Lukla og trek til Phakding

Efter en tidlig start på dagen går turen til Tribhuwan International Airport i Kathmandu, hvorfra en 30 minutter lang (og utroligt smuk) flyvetur fører til landsbyen Lukla som befinder sig i 2804 meters højde. Efter ankomsten vil der være tid til at udforske landsbyen mens jeres guider får klargjort trekkingudstyret. Derefter begynder trekket. Først trekkes ned til Dudh Kosi-floden, hvor man finder ruten til Namche Bazaar, som ligger lige over Chaunrikharka (2713m). Det er en let gåtur og så snart man har passeret den lille landsby Ghat (2550m), er der kun kort afstand til Phakding.
Dagens trek: 3.30 timer
Overnatning: Hytte

Dag 4 Trek til Namche Bazaar (3441m)

Trekket fortsætter langs Dudh Kosi-flodens bred og vil flere gange føre over floden via hængebroer, som alle er overdængede med bedeflag. Efterhånden som man nærmer sig Sagamartha National Park, bliver stierne stejlere og udsigterne smukkere. Inden du når til Namche Bazaar vil du, hvis vejret tillader det, kunne se Mt. Everest! Namche Bazaar er bedst kendt som “The Gateway To Everest” og her finder man mange gode restauranter, hytter, butikker, vekselmuligheder, internetcaféer og bagerier. Namche Bazaar er en af de største af landsbyerne langs Everestruten.
Dagens trek: 5 timer
Overnatning: Guesthouse

Dag 5 Namche Bazaar – Akklimatiseringsdag

Dagen tilbringes i Namche Bazaar for at akklimatisere og vænne kroppen til den begyndende tynde luft. Dagen bliver dog ikke kun brugt til at slappe af og der vil da også være en lille tur til det lokale museum, hvor man fejrer og ustiller Sherpa-folkets traditionelle skikke. Fra museet kan du skimte Mt. Everest i horisonten. Du kan også vælge at gå op til den gamle Syangboche lufthavn, tæt ved Everest View Hotel. Herfra er der nemlig flot udsigt over Himalayabjergene og de fantastiske solop -og nedgange over Khumbu-tinderne.
Dagens trek: Meget lidt
Overnatning: Guesthouse

Dag 6 Trek til Tengboche-klosteret (3860m)

Turen fortsætter langs den brusende flod Dudh Kosi som byder på storslåede udsigter over bjergene. Efterhånden som du nærmer dig Tengboche, kan du se det lokale kloster. Inde bag klosterets udsmykkede vægge finder man en seks meter høj statue af Buddha, samt Lamaernes musikinstrumenter og kutter. Afhængig af hvordan dagens trek er gået, vil I om morgenen eller om aftenen kunne overvære bedeceremonien.
Dagens trek: 5 timer
Overnatning: Guesthouse

Dag 7 Trek til Dingboche (4350m)

Fra Thyangboche går det ned ad bakke til Debuche og på vejen vil du bla. krydse en hængebro ved Imja Khola. Herefter går det igen op ad bakke, forbi tusindvis af mani-sten (sten, hvorpå der er skrevet buddhistiske bønner) til Pangboche. Trekket fortsætter til den hyggelige og traditionelle lille Sherpa-landsby Dingboche. Herfra kan du nyde de flotte udsigter over Lhotse, Island Peak og Ama Dablam. Der bruges god tid på turen til Dingboche, så du undgår at blive påvirket af højden.
Dagens trek: 4.30 time
Overnatning: Guesthouse

Dag 8 Trek til Chhukung (4710m) og trek tilbage til Dingboche

Akklimatiseringsdag. I løbet af dagen besøges Chhukung -og Imja Khola-dalen for at opleve den storslåede udsigt over de omkringliggende bjerge – specielt fra Lhotses sydside. Derefter vender turen tilbage til Dingboche.
Dagens trek: 5 timer
Overnatning: Guesthouse

Dag 9 Trek til Lobuche (4910m)

I dag fortsætter trekket langs Khumbu Gletsjeren. Undervejs vil du passere en mindesten til ære for de klatrere som er døde på de omkringliggende tinder. Ruten fortsætter opad og ender i 4910 meters højde i Lobuche – en “landsby”, der mere nøjagtigt kan beskrives som et par hytter for foden af den massive Lobuche-tinde. I løbet af trekket kan der forekomme vejrtrækningsproblemer på grund af højden.
Dagens trek: 4.30 timer
Overnatning: Guesthouse

Dag 10 Trek til Gorak Shep (5200m)

I dag skal der hverken gås eller klaret ret meget. Dagens trek er dog stadig hårdt på grund af højden. På trekket kan man se Mt. Nuptse, Lobuche Peak og andre bjerge. Ruten fører langs åbne stier, med små omkringliggende gletsjere, til Gorak Shep. Efter at du har spist kan du nyde en halv dags afslapning.
Dagens trek: 3.30 timer
Overnatning: Guesthouse

Dag 11 Trek til Everest Base Camp (5400m) og tilbage til Gorak Shep (5200m)

I dag byder på et langt og udfordrende trek langs Khumbu-gletsjeren, op til Everest Base Camp i 5400 meters højde. Det er det tætteste man kan komme på Mount Everest uden at have klatreudstyr med. Der vil med stor sandsynlighed være et klatrehold i Base Camp, som forbereder en tur til toppen. Udsigten over Khumbu Icefall fra Base Campen er fantastisk! Efter besøget i Base Camp, vendes der tilbage til Gorak Shep, hvor der overnattes.
Dagens trek: 6 timer
Overnatning: Guesthouse

Dag 12 Vandretur til Kalapattar (5550m) tidligt om morgenen og trek ned til Periche (4250m)

Det meste af morgenen bruges på at bestige Kala Patar, som er en lille tinde (i forhold til Himalaya-standarden) i 5550 meters højde. Turen ned er udfordrende, men man vil på vejen opleve et fantastisk bjergpanorama bestående af: Mt. Everest (planetens højeste punkt på 8848 meter), Nuptse, Pumori, Chagatse, Lhotse og utallige andre tinder. Det går herefter hurtigt nedad til den lille landsby Gorak Shep og derfra ned til Periche.
Dagens trek: 7 timer
Overnatning: Guesthouse

Dag 13 Trek til Tengboche (3860m)

Fra Periche tages en anden rute ned til Orsho og derefter til landsbyen Pangboche. Her finder man regionens ældste kloster, som huser – siges det – skalp og knogler fra en Yeti (afskyelig snemand). Bagefter trekkes til Tengboche.
Dagens trek: 4 timer
Overnatning: Guesthouse

Dag 14 Trek til Manju (2840m)

Everest base camp dalen
Fra Tengboche går I tilbage til byen Namche Bazaar (3441m) og videre til Manju.
Dagens trek: 6 timer
Overnatning: Guesthouse

Dag 15 Trek til Lukla (2804m)

Så går turen tilbage til Lukla, hvorfra det hele startede. Det vil føles som evigheder siden du sidst var her! Der vil være tid til, at reflektere over den storslåede tur du netop er vendt hjem fra, og den store bedrift det har været. Der vil også være muliighed for at udforske byen nærmere.
Dagens trek: 4 timer
Overnatning: Guesthouse

Dag 16 Tidligt fly tilbage til Kathmandu

I løbet af den 30 minutters flyvetur tilbage til Kathmandu kan du nyde de sidste glimt af de bjerge du lige har besøgt. Når du ankommer til Kathmandu vil du blive kørt til det samme hotel som ved ankomsten. Resten af dagen kan bruges til at slappe af og få set sig omkring.
Overnatning: Hotel i Kathmandu

Dag 17 Sightseeing i Bhaktapur og afslapning

Bhaktapur – også kendt som bhadgaon – var engang hovedstaden i Nepal. I dag står den tilbage som et sandt skattekammer af gamle skatte, kunst og arkitektur. En gammel legende siger, at byen blev grundlagt i år 899 af kongen Anand Deb, som tilhørte Lichhabi-dynastiet. Byen er udformet som en “Khat-Kon” (Davidsstjerne). Bhaktapur betyder “De Hengivnes By” og byen er kendt for keramik og vævning. Byen byder også på Nepals bedste yoghurt og utallige små fabrikker, der laver masker og trækunst.
Efter at have besøgt Bhaktapur vil du blive kørt tilbage til Kathmandu, hvor du kan slappe af og nyde resten af dagen.
Overnatning: Hotel i Kathmandu

Dag 18 Hjemrejse

Så blev det tid til at rejse hjem til Danmark. Du vil blive kørt til lufthavnen. Det er naturligvis også muligt at forlænge opholdet eller rejse videre fra Kathmandu.

Prisen inkluderer

 • Alle overnatninger (hoteller og guesthouses)
 • Morgenmad i Kathmandu
 • Transport til/fra lufthavnen
 • Landtransport
 • Lokale flybilletter (Kathmandu – Lukla – Kathmandu)
 • Sigthseeing i Kathmandudalen
 • Sherpaguide og bærere til transport af bagagen på trekket
 • TIMS (Trekkers Information Management System)
 • Sagarmatha (Everest) National Park tilladelser
 • Alle tempel-billetter i Kathmandu
 • Mad og drikke, hytter, løn, forsikring, medicinsk udstyr, flybilletter, landtransport til trekkingpersonalet
 • Alle skatter og afgifter
 • Døgnåpen hjelpetelefon med norske og danske konsulenter tilgjengelig under hele reisen
 • Dette er en pakkereise og er dekket av Reisegarantifondet og pakkereiseloven- se hvilke fordeler dette medfører for deg - klikk her
Ikke inkludert
 • Flyrejse Norge - Nepal t/r
 • Alle måltider på trekket (kan tilkøbes - se under praktisk info)
 • Frokost og aftensmåltider i Kathmandu
 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge
 • Administrationsgebyr kr. 190,-
NOK 13.590,00

Praktisk info

Generelt om reisen

Prisen er baseret på, at I overnatter i dobbeltværelse i Kathmandu. Det er også muligt at rejse alene mod et tillæg. Du kan se enkeltpersontillægget ved at vælge "1 voksen" på bookingformularen.

Dette er en individuel rejse. Det vil sige, at vi ikke sætter jer sammen med andre med mindre, I specifikt ønsker dette.

Bemærk: Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du gemme dit tilbud, hvorefter det bliver send til dig som pdf. På den måde kan du fx sende det til dine medrejsende, så de også kan se prisen og hvad der er inkluderet. Når du har gemt et tilbud, kan du sidenhen genoptage bestillingen og du behøver ikke indtaste alle oplysninger igen.

Transport / Flyrejse

Flyrejsen fra Norge til Kathmandu er ikke inkluderet i rejsens pris. I kan finde flybilletterne i en flybilletsøgemaskine så som momondo.no. I er velkomne til at kontakte os, hvis I vil have hjælp til at finde den rette flyrejse.

Bemærk: Vi anbefaler, at I venter med at købe flyrejsen, indtil vi har bekræftet turen.

Overnatninger

I Kathmandu overnatter I på et centralt beliggende turistklassehotel, hvor morgenmaden er inkluderet. På selve trekkingturen overnatter I på tehuse, eller lodges, som de også kaldes i Nepal. Tehusene er små "hoteller" som er ejet og drevet af lokale familier. Kvaliteten varierer og guiden bestræber sig på at bestille plads på de bedste, men I skal være forberedt på at det er forholdvis primitive forhold. Når det er sagt, så er tehuse i Everest området af god standard, sammenlignet med andre steder I Nepal. I overnatter typisk i dobbeltværelser. Der er som regel tæpper på sengene, men de er ikke tilstrækkelige når I kommer i højden, og I skal have jeres egne soveposer med på trekket. Det er muligt at købe sig et bad, som typisk består af en spand varmt vand. Husk at spørge om vandet er opvarmet ved solvarme, så vi kan være med til at beskytte den sårbare skovvækst.

Mad og drikke

I Kathmandu er der morgenmad inkluderet, men du skal selv købe de øvrige måltider. Måltider i løbet af trekket er ikke inkluderet i prisen, men du kan tilvælge "alle måltider i løbet af trekket", når du booker rejsen. Prisen for dette er 3.990kr pr. person.

Hvis du tilvælger alle måltider på trekket
På trekket får du morgenmad, frokost og aftensmad med dertilhørende te og kaffe. Derudover får du varme drikke tre gange om dagen. Det er kotyme, at man spiser på det tehus, hvor I overnatter. Frokosten spises undervejs på trekket, når det passer ind. Det er god solid mad der serveres på tehusene og menukortene er stort set de samme på alle tehusene. Man kan købe frisk vand på flaske på alle tehusene, samt varm te, kaffe, cacao, øl og sodavand.

En dag på stien

En typisk trekkingdag begynder med morgenvækning mellem kl. 06.00 - 06.30. Når I er kommet i tøjet og har fået morgenmad, pakker I bagagen begynder vandringen cirka kl. 08.00. Det er vigtigt at I går i jeres eget tempo og holder de pauser, I har brug for. cirka kl. 11.30 - 12.00 holder I en god lang frokostpause på en god times tid, inden I fortsætter ud på eftermiddagens vandring. I er fremme ved overnatningsstedet hen på eftermiddagen og når I har fået jeres værelse, er der god tid til at slappe af, opleve landsbyen, eller læse lidt i en god bog. Aftensmaden serveres mellem kl. 18.00 - 19.00 og I vælger selv fra menukortet. De fleste vælger at gå tidlig i seng.

Om Kathmandudalen

Kathmandu-dalen – som for kun 2500 år siden var en gigantisk sø – er i sandhed et unikt og eksotisk sted. Dalen er omringet af grønne bjergsider og mod nord kan man skimte de majestætiske snedækkede tinder. Der bor 1.8 millioner mennesker i Kathmandu-dalen som befinder sig i 1300 meters højde. Befolkningen er fordelt på fire store byer som alle byder på imponerende historiske, kunstneriske og kulturelle landemærker. Byerne hedder Kathmandu, Patan, Bhadgaon og Kiripur. Indtil år 1769 var de fire byer hovedstæder i de fire mindre kongeriger Kantipur, Lalitpur, Bhaktapur og Kirtipur, som inddelte Kathmandu-dalen mellem sig.

Rejseforsikringer

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring.

Visum

Visum til Nepal kan arrangeres hjemmefra på den nepalesiske ambassade http://nepalembassydanmark.com eller udstedes ved ankomst i til lufthavnen i Kathmandu. Husk at medbringe 4 pas foto til visum og trekkingpermit. Du kan også hente visumformularen på www.visumformular.dk

Vaccinationer

Vi henviser til at tjekke www.ssi.dk og www.sikkerrejse.dk i god tid, for opdaterede oplysninger om relevante vaccinationer.
 

Praktiske oplysninger og pakkeliste

Ved bestilling af turen, modtager du vores praktiske oplysninger og pakkeliste om trekkingturen til Everest Base Camp.

Klima

De bedste sæsoner for trekking i Everest området er forår og efteråret. Marts, april, maj og oktober, november er fantastiske tidspunkter at tage på trekking. Det er som regel klart vejr og flot solskin om morgenen og formiddag. I løbet af eftermiddagen dannes der ofte skyer fra afdampningen af sneen i bjergene, og så klarer det tit op igen om aftenen. Januar og februar er meget kolde i højden. Sommeren fra Juni - september er præget af monsunregn. I Kathmandu er temperaturen cirka 25 - 30 grader. I bjergene varierer temperaturen afhængig af højden. I lavlandet kan det være op til 30 grader i dagtimerne. I Gorak Shep kan der sagtens være 15 grader midt på dagen, men når solen går, ned falder temperaturen drastisk til minus 10-15 frostgrader.

Klimadata fra yr.no

Klima Namche Bazaar

Rejsegarantifonden

Vi er medlem af Rejsegarantifonden. Reg.nr. 2529

Har du spørsmål?

Ring til våre eksperter fra kl. 10-16.

Tlf. +47 23 96 66 25

Eller skriv til oss på:

[email protected]

Send forespørsel

Fant du ikke hva du søkte på? Vi gir gjerne et uforpliktet tilbud på din neste aktive reise.
Fyll ut avreise og hjemkomst for din ønskede ferie, så sender vi deg et uforpliktet tilbud på din reise.

Se også disse reiser

17 dagers fottur med lokal engelsktalende guide til Annapurna Base Camp i Nepal. Fotturen g&ari...
Vansklighetsgrad: 4
Trekking i Nepal
Denne tur varierer fra det almindelige trek til Everest Base Camp, fordi I går dertil via Goky...
Vansklighetsgrad: 4-5
Trekking i Nepal
Dette er en længere version af “Trekking til Mount Everest Basecamp, fordi du ikke flyve...
Vansklighetsgrad: 4-5
Trekking i Nepal
Rejsegarantifonden
Gouda Rejseforsikring
;

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss. Vi er tilgjengelig på telefon mandag-fredag kl. 09 - 15

Tlf. +47 23 96 66 25

Eller skriv til oss på:

[email protected]

Våre kunder sier

Følg oss

 

;

×Vinn et reisegavekort på 5000kr

Vi trekker lodd blant alle som registrerer seg på vår nyhetsbrev og følger på facebook.

Kontakt os ×

Du er meget velkommen til at ringe eller skrive til os.

Telefon: +47 23 96 66 25
Mail: [email protected]

Se åbningtider