NOK 13.890,00

Nepal - Everest Base Camp – Gokyo – Chola Pass, 19 dager

Khumbu-området er verdensberømt for det helt fantastiske landskab, hvor bønder dyrker afgrøder i skyggen af verdens højeste bjerg (Everest). Kun en 30 minutter flyvetur fra Kathmandu ligger den lille by Lukla, hvorfra eventyret starter. De næste mange dage bruges med trekking blandt Sherpafolket, overnatninger i lokale hytter og rejser ind i hjertet af Sherpakulturen. I løbet af trekket kommer I forbi Buddhistiske klostre, som ligger med fantastisk udsigt til Everest og for hver dag kommer bjergene tættere og tættere på. I tager en hviledag i Namche Bazaar, hvor I akklimatiserer og udforsker området.

I fortsætter turen med trekking i Gokyo-dalen, hvor I nyder synes af de enorme bjergtinder og Ngozumpa-gletsjeren – som er den største gletsjer i Himalaya. I løbet af turen besøger I den smukke Gokyo Lake og går op til Gokyo-Ri, hvorfra I har en verdenssynsændrende udsigt over bjergene Cho Oyu, Everest, Lhotse og Makalu. Det mest bemærkelsesværdige er dog den store is-kløft mellem Cho Oyu og Gyachung.

Overblikk
Vansklighetsgrad:
1
2
3
4
5
6
Avreise i måned:
aug.
sep.
okt.
nov.
des.
jan.
feb.
mars
april
mai
juni
juli
Bli med på facebook

Bli med i den spesielle "Bering Vandring"-gruppen på facebook. Her vil du finne ut om nye reiser, spesialtilbud og mye annet.

Link til gruppen

Merk: Du må søke om medlemskap, men alle blir godkjent.

Overnatting

Hoteller, Hytter og Tehuse

På turen bor du på en blanding af hoteller, hytter, guesthouses og te-huse. I Kathmandu er det hoteller og når du når op i bjergene, så er det fortrinsvis guesthouses og te-huse. Vi har inkluderet nogle helt generelle billeder af overnatningssteder. Det er ikke sikkert, at det er de samme steder, du kommer til at bo.

Se flere bilder »

Kundene sier

Reiseplan Se alle dagerLukk alle dager

Dag 1 Ankomst til Kathmandu

I flyver fra Danmark til Kathmandu. Når I ankommer i Kathmandu, bliver i mødt i lufthavnen og kørt til jeres hotel. Efter I har hvilet, kan I eksempelvis se jer om i Thamel-området i byen, som er et turistcentrum.
Overnatning: 3-stjernet hotel

Dag 2 Sightseeing i Kathmandu (Hindu- og Buddhist-templer)

I dag skal I rigtig få set noget af Kathmandu. I bliver mødt om morgenen og efter en lækker morgenmad bliver I vist rundt i byen, hvor I vil se det berømte hindutempel Pasupatinath, som er dedikeret til guden Shiva og som ligger ved bredden af den hellige flod Bagmati. Templet er bygget i pagode-stil med flot udskårne sølvdøre og er et af de helligste templer i den hinduistiske kultur. Pasupatinathtemplet er målet for hinduistiske pilgrimme fra hele verden i løbet af Shivartri. Det er kun hinduer, som har lov til at træde ind i templets centrale gårdsplads. Turister må “nøjes” med at se templet fra Bagmatiflodens modsatte bred.

Længere nede ad Bagmatifloden finder I Guheshwori-templet på en bakketop omgivet af skov. Templet er også kendt som Akash Yogini. Det er også et berømt mål for hinduistiske pilgrimme og i templet finder man et alter dedikeret til guden Parbati, som er Shivas ægtefælle.
Udflugten giver også mulighed for at observere de nepalesiske hinduers kremeringsritualer, som praktiseres i fuld offentlighed ved bredden af Bagmatifloden.

Dernæst går turen til det buddhistiske tempel Bouddhanth, som er den største Stupa (buddhistisk jordhøj) i Sydasien og centrum for buddhisme i Nepal. Den gamle og kolossalt store Stupa blev bygget i 600-tallet af kongen Man Dab af Lichhabi-dynastiet. Stupaen hviler på tre store terrasser og ovenfra tager den form som en lotusblomst, som er en meget hellig blomst for buddhister i hele verden.
Efter besøget spises der frokost og I tager videre til middelalderbyen Bhaktapur. Byen er kendt for sine store pladser, flotte templer (Nyatpola og Dattatraya) og det smukke “Palace of Fiftyfive Windows”. Byen er på UNESCO’s verdensarvsliste.
Overnatning: 3-stjernet hotel

Dag 3 Fly til Lukla og trek til Phakding

Efter en tidlig start på dagen tager I til Tribhuwan International Airport i Kathmandu og tager den 30 minutter lange – og helt utroligt flotte – flyvetur til Lukla, som ligger i 2804 meters højde. Efter ankomsten er der tid til at udforske landsbyen, mens jeres guider får lastet trekkingudstyret. Derefter begynder I jeres trek ved at gå ned til Dudh Kosi-floden, hvor I møder ruten til Namche Bazaar, som ligger lige over Chaunrikharka (2713m). Det er en let gåtur og efter i har passeret den lille landsby Ghat (2550m), er der kun kort afstand til Phakding.
Dagens trek: 3½ time
Overnatning: Guesthouse

Dag 4 Trek til Namche Bazaar (3441m)

I fortsætter trekket langs med Dudh Kosi-flodens bred og går over floden flere gange ved hjælp af spændende hængebroer, som er overdænget med bedeflag. Efterhånden som I kommer til Sagamartha National Park, bliver stierne stejlere med fantastiske udsigter. Inden I når til Namche Bazaar vil I, hvis vejret tillader, kunne se Mt. Everest! Namche Bazaar er bedst kendt som “The Gateway To Everest” og her finder I mange gode restauranter, hytter, butikker, vekselmuligheder, internetcaféer og bagerier. Namche Bazaar er en af de største landsbyer langs Everestruten.
Dagens trek: 5 timer
Overnatning: Guesthouse

Dag 5 Namche Bazaar – Akklimatiseringsdag

I tilbringer hele dagen i Namche Bazaar for at akklimatisere jer til den begyndende tynde luft. Dagen bliver dog ikke kun brugt til at slappe af og I går en lille tur til det lokale museum, hvor man fejrer Sherpa-folkets traditionelle skikke. Fra museet kan I skimte Mt. Everest i horisonten. I kan også vælge at gå op til den gamle Syangboche lufthavn tæt ved Everest View Hotel. Herfra vil I opleve en utrolig flot udsigt over Himalayabjergene og fantastiske solopgange og solnedgange over Khumbu-tinderne.

En god måde at bruge akklimatiseringsdagen i Namche Bazaar er ved at gå op til Khunde hospitalet, hvortil ruten er anlagt af selveste Sir Edmund Hillary ( den første til at bestige Mt. Everest, hvilket han gjorde sammen med Sherpaen Tenzing Norgay). En anden god ide kan være at trekke op til Tengboche (3800m) hvor Everest View Hotel byder på en fantastisk udsigt over Everest, Nuptse, Lhotse, Ama Dablam, Thamserku og Kusum Kangaru.
Dagens trek: Meget lidt
Overnatning: Guesthouse

Dag 6 Trek til Phortse Tenga (3680m)

Trekket fra Namche Bazaar fører op til den billedskønne landsby Khumjung som også har en Gompa* som tårner op over byen. Efter I har forladt Khumjung går ruten opad og forbi en chorten/stupa** Denne højderyg stammer fra bjerget Khumbila, som er et 5734m højt bjerg og det siges at være bopæl for guden over Khumburegionens gud. Stien går nedad mod byen Sanasa og derefter opad til byen Mongla (4000m). Herfra kan I se flotte udsigter over bjergene. Turen går nu stejlt ned igennem Phortse Tenga og herfra opad til Dole igennem rohododendron- og birkeskov. I kan nyde et lækkert måltid i Phortse Tenga (3650m).
Dagens trek: 5-6 timer
Overnatning: Guesthouse
* En Gompa er et tibetansk bygningsværk, som ofte fungerer som klostre eller videncentre. ** En buddhistisk helligdom, som ofte indeholder Buddhas jordiske rester.

Dag 7 Trek til Machherma (4470m)

I dag trekker I til Machherma, hvilket tager ca. 5 timer. Fra Dole går det opad langs dalen og efterhånden, som I kommer op bliver de små tornede buske erstattet af enebærbuske. Ruten går igennem flere forskellige små samfund og byder på udsigt til bjergene Cho Oyu, Kantega og Thamserku. Dette er en kort dag og I ankommer til Machherma tids nok til at få frokost i byen.
Dagens trek: 5 timer
Overnatning: Tehus

Dag 8 Trek til Gokyo (4790m)

I dag begiver I jer mod søerne ved Gokyo via den flotte rute til Pangka og derfra nedad mod floderne af smeltevand som flyder ned fra Ngozumpagletsjeren. I klatrer nedad en stejl klippeside og ned i dalen ved siden af gletjseren og den første af de hellige søer. I kommer hurtigt hen til endnu en hellig sø og støder derefter til ruten til Lobuche. Den tredje sø i kommer til hedder Dudh Pokhari og ved dens breder ligger byen Gokyo.
Dagens trek: 5 timer
Overnatning: Tehus

Dag 9 Trek til Gokyo Ri (5483m) og tilbage til Thangna (4650m)

I starter tidligt om morgenen med at begive jer langs den smalle sti til Gokyo Ri (en bjergtop). Efterhånden som I går opad kommer toppene af Mt. Everest, Lhotse og Makalu langsomt til syne. Turen til Gokyo Ri er det hele værd og udsigten over Gokyodalen, Ngozumpa Gletsjeren og Himalayas Khumburegion er fantastisk. I trekker til Thangna, hvor I overnatter.
Dagens trek: 5-6 timer
Overnatning: Guesthouse

Dag 10 Thangna itl Dzongla(4843m) gennem Chola-passet (5420m)

I dag går I opad langs dalens skråninger mod Chola-passet. Passet er dækket af sten og blå is, som gør det koldt at gå igennem. Herfra er det også muligt at se områdets store bjerge. Når turen går nedad igen går det meget stejlt ned i den første time, hvorefter det jævner ud en anelse til Dzongla, hvor I skal overnatte.
Dagens trek: 6 timer
Overnatning: Guesthouse

Dag 11 Dzongla til Gorakshep (5180m) via Lobuche (4900m)

Fra Dzongla går ruten både op, ned og langs vestsiden af Lobuche Khola, hvorfra I kan se Ama Dablam, Nuptse-Lhotse-væggen og Everest. I støder til ruten fra Pheriche og følger den til Gorakshep, hvor I overnatter.
Dagens trek: 5 timer
Overnatning: Hytte

Dag 12 Trek til Mt. Everest Basecamp (5499m) og tilbage til Gorakshep(5180m)

Et langt og udfordrende trek venter jer i dag langs Khumbu-gletsjeren og op til Everest Base Camp i 5400 meters højde. Det er det tætteste man kan komme på Mount Everest uden at have klatreudstyr med. Der vil med stor sandsynlighed være et klatrehold i campen, som forbereder en tur til toppen. Udsigten over Khumbu Icefall fra Base Campen er fantastisk! I vender tilbage til Gorak Shep, hvor I overnatter.
Dagens trek: 6 timer
Overnatning: Guesthouse

Dag 13 Gorakshep til KalaPatthar og fra Gorakshep til Periche (4250m)

I dag klatrer I op på toppen af Kala Patthar. Afstanden er ikke lang, men I gør det i et langsomt tempo for at modveje højden. Det er hårdt at komme op på toppen (5545m), men udsigten fra toppen overgår alle jeres vildeste fantasier. Overalt ser I enorme gletsjere, bjerge og det eneste som forstyrrer stilheden er gletsjernes knagen. Bjergene I kan se her fra er Pumori (7.145m), Lingtren (6.697m) og Khumbutse (6623m). I kan se helt til Tibet herfra.
Dagens trek: 7 timer
Overnatning: Tehus

Dag 14 Periche – Tengboche (3860m)

I dag går det langsomt. I går en anden rute ned til Orsho og derfra til Pangboche. Her ligger regionens ældste kloster og det siges, at en Yeti-skalp og Yeti-knogler opbevares i klosteret. I forlader bjergene og går til Tengboche.
Dagens trek: 4 timer
Overnatning: Tehus

Dag 15 Trek til Manju (2840m)

I starter dagen med et besøg i Tengboche-klosteret (3860m) og herefter går I nedad til Namche Bazaar (3441m). I ankommer til Namche Bazaar og går derfra til Manju.
Dagens trek: 6 timer
Overnatning: Hytte

Dag 16 Trek til Lukla

I ankommer til byen Lukla, hvorfra trekket startede. Her nyder I en afslappende dag, hvor I får tid til at bearbejde oplevelsen og udforske byen.
Dagens trek: 4 timer
Overnatning: Hytte

Dag 17 Flyvetur tilbage til Kathmandu

I løbet af jeres flyvetur tilbage til Kathmandu kan I tage afsked med de majestætiske bjerge fra luften i løbet af den 30 minutter lange flyvetur. Når I ankommer til Kathmandu bliver I mødt i lufthavnen og kørt til jeres hotel, hvor I kan slappe af resten af dagen.
Dagens trek: Intet
Overnatning: Hotel

Dag 18 Sightseeing i Bhaktapur og fritid

Bhaktapur – også kendt som bhadgaon – var engang hovedstaden i Nepal. I dag står den tilbage som et sandt skattekammer af gamle skatte, kunst og arkitektur. En gammel legende siger, at byen blev grundlagt i år 899 af kongen Anand Deb, som tilhørte Lichhabi-dynastiet. Byen er udformet som en “Khat-Kon” (Davidsstjerne). Bhaktapur betyder “De Hengivnes By” og byen er kendt for keramik og vævning. Byen byder også på Nepals bedste yoghurt og utallige små fabrikker laver masker og trækunst.
Efter at have besøgt den utrolige by Bhaktapur bliver I kørt tilbage til Kathmandu, hvor I kan slappe af og nyde dagen.
Overnatning: 3-stjernet hotel

Dag 19 Hjemrejse

Så blev det tid til at rejse hjem til Danmark. I køres til lufthavnen, hvor I hopper på flyveren hjem. Det er naturligvis også muligt at forlænge opholdet eller rejse videre fra Kathmandu.

Prisen inkluderer

Ikke inkludert
  • Flyrejse fra Norge til Kathmandu
  • Alle måltider på trekket (kan tilkøbes - se under praktisk info)
  • Visum (husk at medbringe kontanter og to pasfotos)
  • Frokost og aftensmåltider i Kathmandu
  • Drikkepenge
  • Rejseforsikring
  • Afbestillingsforsikring
  • Administrationsgebyr kr. 190,-
NOK 13.890,00

Praktisk info

Generelt om reisen

Prisen er baseret på, at I overnatter i dobbeltværelse i Kathmandu. Det er også muligt at rejse alene mod et tillæg. Du kan se enkeltpersontillægget ved at vælge "1 voksen" på bookingformularen.

Dette er en individuel rejse. Det vil sige, at vi ikke sætter jer sammen med andre med mindre, I specifikt ønsker dette.

Bemærk: Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du gemme dit tilbud, hvorefter det bliver send til dig som pdf. På den måde kan du fx sende det til dine medrejsende, så de også kan se prisen og hvad der er inkluderet. Når du har gemt et tilbud, kan du sidenhen genoptage bestillingen og du behøver ikke indtaste alle oplysninger igen.

Flyrejse / Transport

Flyrejsen fra Norge til Kathmandu er ikke inkluderet i rejsens pris. I kan finde flybilletterne i en flybilletsøgemaskine så som momondo.no. I er velkomne til at kontakte os, hvis I vil have hjælp til at finde den rette flyrejse.

Bemærk: Vi anbefaler, at I venter med at købe flyrejsen, indtil vi har bekræftet turen.

Mad og drikke

I Kathmandu er der morgenmad inkluderet, men du skal selv købe de øvrige måltider. Måltider i løbet af trekket er ikke inkluderet i prisen, men du kan tilvælge "alle måltider i løbet af trekket", når du booker rejsen. Prisen for dette er 4.290kr i pr. person.

Hvis du tilvælger alle måltider på trekket
På trekket får du morgenmad, frokost og aftensmad med dertilhørende te og kaffe. Derudover får du varme drikke tre gange om dagen. Det er kotyme, at man spiser på det tehus, hvor I overnatter. Frokosten spises undervejs på trekket, når det passer ind. Det er god solid mad der serveres på tehusene og menukortene er stort set de samme på alle tehusene. Man kan købe frisk vand på flaske på alle tehusene, samt varm te, kaffe, cacao, øl og sodavand.

En dag på stien

En typisk trekkingdag begynder med morgenvækning mellem kl. 06.30 - 07.00. Når I er kommet i tøjet og har fået morgenmad, pakker I bagagen begynder vandringen cirka kl. 08.30. Det er vigtigt at I går i jeres eget tempo og holder de pauser, I har brug for. cirka kl. 11.30 - 12.00 holder I en god lang frokostpause på en god times tid, inden I fortsætter ud på eftermiddagens vandring. I er fremme ved overnatningsstedet hen på eftermiddagen og når I har fået jeres værelse, er der god tid til at slappe af, opleve landsbyen, eller læse lidt i en god bog. Aftensmaden serveres mellem kl. 18.00 - 19.00 og I bestiller selv fra menukortet.

Rejseforsikringer

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring.
 

Visum

Visum til Nepal kan arrangeres hjemmefra på den nepalesiske ambassade eller udstedes ved ankomst i til lufthavnen i Kathmandu. Husk at medbringe 3 pas foto til visum og trekkingpermit.

Vaccinationer

Vi henviser til at tjekke www.ssi.dk i god tid, for opdaterede oplysninger om relevante vaccinationer.
 

Praktiske oplysninger og pakkeliste

Ved bestilling af turen, modtager du vores praktiske oplysninger og pakkeliste om trekkingturen.

Udstyr

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk  - Du modtager en rabatkode ved køb af rejse.

Klima

De bedste sæsoner for trekking i Annapurna området er forår og efteråret. Marts, april, maj og oktober, november er fantastiske tidspunkter at tage på trekking. Det er som regel klart vejr og flot solskin om morgenen og formiddag. I løbet af eftermiddagen dannes der ofte skyer fra afdampningen af sneen i bjergene, og så klarer det tit op igen om aftenen. Januar og februar er meget kolde i højden. Sommeren fra Juni - september er præget af monsunregn. I Kathmandu er temperaturen cirka 25 - 30 grader. I bjergene varierer temperaturen afhængig af højden. I lavlandet kan det være op til 30 grader i dagtimerne. I Annapurna Base Camp kan der sagtens være 15-20 grader midt på dagen, men når solen går, ned falder temperaturen drastisk til minus 5-8 frostgrader.

Rejsegarantifonden

Vi er medlem af Rejsegarantifonden. Reg.nr. 2529

Har du spørsmål?

Ring til våre eksperter fra kl. 10-16.

Tlf. +47 23 96 66 25

Eller skriv til oss på:

[email protected]

Send forespørsel

Fant du ikke hva du søkte på? Vi gir gjerne et uforpliktet tilbud på din neste aktive reise.
Fyll ut avreise og hjemkomst for din ønskede ferie, så sender vi deg et uforpliktet tilbud på din reise.

Se også disse reiser

En fantastisk tur, hvor du kommer til at opleve det bedste af Nepal og samtidig røre ved verd...
Vansklighetsgrad: 4-5
Trekking i Nepal
Rejsegarantifonden
Gouda Rejseforsikring
;

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss. Vi er tilgjengelig på telefon mandag-fredag kl. 09 - 15

Tlf. +47 23 96 66 25

Eller skriv til oss på:

[email protected]

Våre kunder sier

Følg oss

 

;

×Vinn et reisegavekort på 5000kr

Vi trekker lodd blant alle som registrerer seg på vår nyhetsbrev og følger på facebook.

Kontakt os ×

Du er meget velkommen til at ringe eller skrive til os.

Telefon: +47 23 96 66 25
Mail: [email protected]

Se åbningtider