Oplev de fantastiske GR-ruter

Grande Randonnée, Gran Recorrido eller Langeafstandwandelpad – kært barn har mange navne, men sammen er de kendt som GR-ruterne - et kæmpe vandrestisystem på kryds og tværs af Europa. Der er over 100.000km af vandrestier, som både tager dig igennem store og små byer, imponerende bjerglandskaber, mandeltræslunde og vinmarker alt efter hvilken rute, du vælger at gå. Ruterne kendetegnes undervejs ved at være markeret med en hvid stribe hen over en rød stribe, der kan vises i forskellige variationer, alt efter hvad de symboliserer. Står de på én måde, skal du skifte retning, og står de på en anden måde, er du gået forkert. Det er vigtigt at sætte sig ind i, inden man tager afsted på en af de mange ruter.

Unikke vandreruter

Alle GR-ruter har et unikt nummer – fra GR1 i Frankrig til GR579 i Belgien, der forbinder hovedstaden Bruxelles med Liége i det østlige Belgien tæt på grænsen til Tyskland. Der er også GR70 på 252km, der løber ned igennem Frankrig med start i Le Puy-en-Velay og slut i Alés. Ruten er også kendt som Chemin de Stevenson eller The Robert Louis Steveson Trail efter den skotske forfatter af samme navn, der især er kendt for Skatteøen, og som gik ruten i 1878 sammen med sit æsel Modestine. På turen blev han i øvrigt inspireret til at skrive sin roman Travels with a donkey in the Cévennes. Der er også GR5 Nord, der er en af de ældste af ruterne. Ruten er hele 650km lang, og har start i Holland. Herefter bevæger den sig igennem Belgien og ned til Frankrig, hvor den slutter ved Middelhavskysten. På vejen kommer du i øvrigt forbi de imponerende Alper.

GR10 – storslået tur fra Atlanterhavet til Middelhavet

Endnu en af de legendariske ruter er GR10-ruten, der går hele vejen på tværs af Pyrenæerne fra Atlanterhavet til Middelhavet – hele 850 kilometer. Det er en fantastisk tur, der tager dig igennem vidunderlige område i de store bjerge, gennem dybe dale, bjerglandsbyer, langs søer og over bjergtoppe. Vi har delt turen op i otte sektioner, så du behøver ikke at gå alle 850km, hvis du bare godt kunne tænkte dig en smagsprøve på, hvad GR10 kan.

Vi har fordelt de otte sektioner på GR10 således:

  • Sektion 1: Hendaye til St. Jean Pied de Port (7 dage/6 nætter - 99km vandring)
  • Sektion 2: St. Jean Pied de Port til Etsaut (7 dage/6 nætter - 120km vandring)
  • Sektion 3: Etsaut til Cauterets (7 dage/6 nætter - 81km vandring)
  • Sektion 4: Cauterets til Luchon (7 dage/6 nætter - 115km vandring)
  • Sektion 5: Luchon til Aulus les Bains (7 dage/6 nætter - 134km vandring)
  • Sektion 6: Aulus les Bains til Mérens (7 dage/6 nætter - 89km vandring)
  • Sektion 7: Mérens til Vernet les Bains (7 dage/6 nætter - 85km vandring)
  • Sektion 8: Vernet les Bains til Banyuls sur Mer (7 dage/6 nætter - 109km vandring)

Du er garanteret fantastiske oplevelser uanset, hvilken sektioner du vælger at gå. Sektion 3 tager dig fx igennem Pyrenæernes Nationalpark, der blev etableret tilbage i 1967. Du kommer også til at gå langs den berømte Chemin de la Mâture, som er en 1200 meter lang sti, der er skåret ud i klippen og løber 200 meter over floden Gave d’Aspe. På Sektion 6 kommer du til at vandre fra Aulus-les-bains til Mérens i Haute Ariége. Denne region er kendt for sine højtliggende plateauer og dybe dale omkranset af høje bjergtinder, som nogle gange er dækket af sne og bjergsøer i skiftende farver. Sektion 8, der er den sidste sektion, er særligt spændende for naturelskere, fordi plante- og dyrelivet er så varieret på netop denne del af turen. Her kommer du også forbi Canigou-massivet, som du kan vælge at gå udenom eller du kan vælge at tage udfordringen og gå over det.   

Alle sektionerne på GR10 har sværhedsgrad 3-4. Der er tale om egentlige bjergvandringer ad gode stiger. For at kunne nyde turen anbefaler vi, at man er i god form og helst har erfaring med vandring i bjerge. Det er nødvendigt at have vandrestøvler og også gerne vandrestave.

Se alle vores GR10-ruter her

Smukke GR211 på Mallorca

På Mallorca har du mulighed for at vandre ad den smukke GR211. Her får du 150km vandreglæde langs tørstensvægge, med udsigt til og fra Mallorcas imponerende alpin-lignede bjergkæde Serra De Tramuntana, der i øvrigt er en del af UNESCO's verdenskulturarv. Her kan du også se Mallorcas højeste bjerg spejler sig i vandoverfladen af et af vandreservoirerne. Du kommer igennem appelsindalen i Sóller, der udover de skønne citrusfrugter, også er kendt for sin skønhed og charme med de betagende bjerge i horisonten, der skaber den perfekte baggrund til de hyggelige og gamle gader. Turen slutter i den smukke kystby Port d’Andratx, der er fyldt med lækre restauranter og eksklusive butikker.

Vandringen er niveau 2-3 og noget af ruten går ad relativt stenede passager og stier. Derfor kræves der en god grundlæggende kondition, ligesom et sikkert fodfæste er en forudsætning.

Se GR211 på Mallorca her

Le Geria på GR131

Du kan også gå ad GR131 på Lanzarote og La Graciosa, hvor du kommer forbi de spektakulære La Geria vinmarker, der med deres kegleformede fordybning flere meter ned i det vulkanske grus, skaber smagfulde hvidvine og dessertvine. Det blæser ofte på Lanzarote, så fordybningerne i den vulkanske jord er med til at beskytte vinstokkene mod vinden. De grønnere vinstokke mod den mørke vulkanske jord giver et landskab, der er helt unikt for netop Lanzarote. Turen tager dig også forbi den flotte skulptur ”Monumento al Campesino" i San Bartolomé. Denne 15. meter høje frugtbarhedsskulptur blev bygget af nedlagte vandtanke, og er dedikeret til conejero-bønderne, der arbejdede hårdt for at producere afgrøder i Lanzarotes vulkanske jord. Turen slutter med en færgetur til den lille ø La Graciosa, hvor ruten tager dig gennem sandklitter og forbi smukke udsigter over den fantastiske kystlinje.

Vandringen er niveau 2 og noget af ruten går ad relativt stenede passager og stier. Derfor kræves der en god grundlæggende kondition.

Se GR131 på Lanzarote og La Graciosa her

Imponerende bjerglandskaber på GR20

Du har naturligvis også mulighed for at gå den legendariske GR20 på Korsika. Her går du langs bjergkæden tværs over Korsika, hvilket gør GR20 til en af de flotteste af GR-ruterne. Du kommer til at opleve ikoniske tinder med storslåede udsigter. Du kommer til at vandre langs den flotte bjergkam ved Monte Alcudina, som er 2134 moh, og over store åbne sætere med små bække og vandhuller. På slutningen af turen kommer du forbi den lille, men smukke Lac de la Muvrella, hvor du har en fremragende udsigt over Calvi-bugten. Og selvom den lille sø måske kan virke indbydende efter mange dages vandring, må man ikke svømme i den.

 

GR20 er en meget udfordrende vandretur, hvor man vandrer 6-9 timer dagligt – nogle gange længere. Det er derfor vigtigt at være i god form og have erfaring med vandring og trekking.

Se GR20 på Korsika her

Berings Trygghetspakke
Rejsegarantifonden
Adventure Travel Trade
Gouda Rejseforsikring
;

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss. Vi er tilgjengelig på telefon mandag-fredag kl. 09 - 16

Tlf. +47 48 20 93 38
(OBS! Det er også muligt at ringe på vores danske telefon: +45 71 99 65 50.)

Eller skriv til oss på:

[email protected]

Vi støtter

SOS Børnebyerne

Følg oss

 

;

×Få Nyhetsbrevet vårt

Vi sender nyheter om reiser, konkurrenser og gode tips

Kontakt oss ×

Du er hjertelig velkommen til å ringe eller skrive til oss.

Telefon: +47 48 20 93 38
(OBS! Du kan også ringe på vores danske telefon +45 71 99 65 50)
Mail: [email protected]

Se åpningstider