REJSEDAGBOG:

VANDREFERIE PÅ MADEIRA

SE MERE HERUNDER

REJSEDAGBOG FRA MADEIRA

Her kan du læse en lille dagbog fra Christinas vandretur på Madeira. Hun er nordmand, så teksten er på norsk.

Af: Christina Dimmestøl Oksnes

01.03.22

DAG 1
ANKOMST

Vi ankom Hotel Costa Linda i Porto de Cruz som er rett ved vannet. Landskapet er dramatisk og man kan høre lyden av de store bølgene som krasjer ned i steinene, og steinene som ruller frem og tilbake med vannet. Det er så utrulig vakkert, vi fikk superior rom med stor balkong.  Sandro kom og holdt velkomstmøte klokken 19.00, vi fikk rutemateriale og god informasjon. Der var tre andre som skulle gå turen. Vi var veldig sultne og fant en vanvittig god restaurant som heter A Pipa, den var mye bedre og billigere enn fiskerestauranten som tilhørte hotellet. Vi delte tunfisk, octupus stew, salat og et regionalt hvitløksbrød som heter bolo do caco. Det var nydelig godt! Anbefaling til billige og gode rødviner på flaske er Chimé og Monte Velho. Viktig før turen er å laste ned GPX filene.

middag på madeira

02.03.22

DAG 2
MACHICO – PORTO DA CRUZ

Gjennom den sørlige delen av øya til den ville og vakre nordkysten
Etter frokost, laget jeg matpakke og pakket sekken. Vi ble hentet klokken 0900 av Pedro og kjørt til Machico. Utrulig fin liten by, deilig å starte dagens første tur med et lite bad.

strand på madeira

Billede af Christina med kystby i baggrunden

Dagens høydepunkt var absolutt slutten av turen, å gå langs den dramatiske, ville og vakre nordkysten. De frodige og grønne klippene tok pusten fra meg.
Anbefaler staver, ulltopp og lett regnjakke. Det tok litt under 5 timer med en liten lunsjpause.

Bjerge på Madeira

Madeira kyst på vandretur

03.03.22

DAG 3
PORTO DA CRUZ – SANTANA – LEVADA DO REI – SAO VICENTE

Den fredfulle nordkysten

Traditionelt hus på Madeira

Vi stoppet først i Santana for å ta en liten kaffe å se de tradisjonelle husene i Madeira.
Vi måtte korte ned dagens fottur på grunn av et jordskred.

Natur på Madeira

Dagens tur var skikkelig fin og lett. Vi gikk langs de eldgamle vannkanalene langs fjellsiden. Det er så vakkert, grønt og frodig. Det var ikke så mye opp og ned i dag og det tok ca 4 timer. Vi sjekket inn på hotellet det regnet veldig mye så vi tenkte at det var på tide å smake Poncha som er den tradisjonelle drinken i Madeira. Poncha er en drink med mye sukker og mye rom, jeg synes den med Maracuja (pasjonsfrukt) var best og ikke så sterk som de andre. Vi fant en poncha bar og drakk noen poncha for mye!

Klipper i vandet ud for Madeira

04.03.22

DAG 4
SAO VICENTE – PAUL DA SERRA – PORTO MONIZ

I dag var vi høyt oppe og det var ganske kaldt, vi var oppe i 1200-1400 moh. På turen i dag var vi omringet av laurbær trær. Det var det en nydelig tur gjennom en trolsskog og det var ikke så mye opp og ned. Tåken fulgte meg på mesteparten av turen i dag og det var litt kaldt. Jeg angret på at jeg ikke tok med mer klær. Det var av og til skyene lettet, og jeg fikk gå på flere utkikkspunkt som på portugisisk heter Mira Douro. Det var nydelig utsikt til fjell og grønne daler. Vi ankom Porto Moniz, som er en nydelig liten by som er kjent for sine naturlige basseng.

Natur på Madeira med tåge over bjergene

Flot træ på Madeira

05.03.22

DAG 5
PORTO MONIZ – CALHETA

Ganske flatt på starten av turen og det var deilig å få litt sol på kroppen.

Udsigt fra Vandrestien på Madeira

Landsby på Madeira

Det var en lang nedstigning på slutten, de andre tok taxi ned til Calheta etter den lange flate ruten langs vannkanalene. Jeg bestemte meg for å gå, det var hardt og jeg ville ikke anbefale dette for noen med dårlige knær! Det tok ganske lang tid og det var tungt å gå så bratt nedover. Det var mange nydelige planter og trær på veien ned og jeg traff en lokal bonde som sa at alt gror her, han hadde nettopp plantet mange nye papayatrær. Når jeg endelig kom frem til Calheta, dro jeg rett på stranden for å ta et bad og strekke litt ut. Hotellet er det fineste hotellet jeg noen gang har vært på, det var skikkelig varmt å deilig. Det ble øl og soling på toppen av hotellet etter turen.

Slikker sol på Madeira

Jeg anbefaler restauranten på hotellet

Lækker dessert på Madeira

06.03.22

DAG 6
CALHETA – CABO GIRAO – FUNCHAL

I dag hadde vi valget av å korte ned turen med en time, men jeg valgte å gå hele turen. (jeg var den eneste som valgte dette). Jeg gikk gjennom den lille fjellbyen Eira do Mourao til Cabo Girao. Igjen en nydelig tur gjennom et frodig blomsterparadis.

Udsigt på Madeira

Flotte fjell Madeira

Jeg møtte 85år gamle Augostino som var ute og gikk en liten tur, han sa at han går tur hver dag. Imponerende utsikt i Cabo Girao! Jeg tok bussen til Funchal.

Hyggelig gammel mand på Madeira

07.03.22

DAG 7
MONTE TIL DEN BOTANISKE HAGEN

I dag sov vi lenge og hadde en deilig lang frokost. Vi gikk ned til gondolen og tok den opp til Monte. Det var veeeeldig langt ned og litt skummelt å ta gondolen, men veldig fint! Vi gikk langs vannkanalene et stykket før det gikk bratt nedover til den botaniske hagen. Vi stoppet for litt lunsj og vin før vi gikk inn i hagen. Det kostet 6 euro, men det var absolutt verdt det. Jeg visste ikke hvor imponert jeg kom til å bli av de store kaktusene. Jeg elsker Madeira, dette blir ikke den siste gangen.

Kaktur i botanisk have på Madeira

Botanisk have madeira

08.03.22

DAG 8
Hjem til Norge!

Friluftsland
Rejsegarantifonden
Adventure Travel Trade
 
Gouda Rejseforsikring
;

Kontakt os

Vi er til rådighed alle hverdage fra kl. 9 - 16

Tlf. +45 71 99 65 50

Eller skriv til os på:

[email protected]

Tryghed på rejsen

Berings Tryghedspakke

Følg os

 

;

×Modtag vores Nyhedsbrev

Vi sender nyheder om rejser, konkurrencer og gode tips

Kontakt os ×

Du er meget velkommen til at ringe eller skrive til os.

Telefon: 71 99 65 50
Mail: [email protected]

Se åbningtider