NOK 15.490,00

Jordan - Berings beste av Jordan, 11 dager

- Petra, Wadi Rum og Dykning i Rødehavet -

I Jordan finder du nogle af Det Røde Havs mest uspolerede koraller samt flere menneskeskabte dykkersteder (heriblandt en kampvogn, et skibsvrag, områder med koraludplantninger m.m).

På denne rejse, kommer I fx til at dykke ved de nye divespots i Jordan, så som: C-130 Hercules og Tristar.

Udover dykningen vil du på denne rejse også opleve magiske Petra, den imponerende Wadi Rum-ørken og den charmerende by Aqaba som, grundet sin rige historie, byder på utallige seværdigheder. Aqaba er 1001 nats eventyr kombineret med det 21. århundrede. Byen er en historisk perle, hvoraf mange af verdenshistoriens store personligheder (bla. fra 1001 Nats Eventyr) har haft deres gang – heriblandt T. E. Lawrence (Lawrence of Arabia) og Sindbad Søfareren for blot at nævne et par. Hvis det skulle friste er der desuden rig mulighed for at tage på shoppingtur i det gamle område af byen. Det foregår naturligvis på ægte arabisk manér med markeder og gadesælgere, der vil sælge alt fra souvenirs til hverdagsvarer. En tur i Souk’en er absolut en oplevelse man ikke skal snyde sig selv for.

Rent kulinarisk er Aqaba helt enestående. Byens restauranter bruger lokale råvarer såsom frisk fisk og skaldyr og lækkert lammekød. Altsammen tilberedt på traditionel arabisk vis såvel som det mere europæisk inspirerede køkken.

Vi har inkluderet 10 dyk på denne rejse og de består af fire stranddyk og seks båddyk. Hvis I rejser med en person, som ikke vil dykke, kan de fravælges på bookingformularen.

Overblikk
Avreise i måned:
aug.
sep.
okt.
nov.
des.
jan.
feb.
mars
april
mai
juni
juli
Bli med på facebook

Bli med i den spesielle "Bering Dykking"-gruppen på facebook. Her vil du finne ut om nye reiser, spesialtilbud og mye annet.

Link til gruppen

Merk: Du må søke om medlemskap, men alle blir godkjent.

Kundene sier

Reiseplan Se alle dagerLukk alle dager

Dag 1 Afrejse

I ankommer til lufthavnen, hvor I bliver hentet og kørt til jeres hotel. I har nu resten af dagen til at se jer omkring og nyde varmen, byen og den dejlige mad.

Dag 2-7 Dyk og en masse andet

På dag to bliver I hentet i hotellets lobby kl. 9:30 og køres til de første dyk. Præcis, hvordan de næste dages dykning forløber arrangeres direkte med vores mand i Jordan. Det er muligt at arrangere dagsture til Wadi Rum-ørknen, Petra og/eller det døde hav.

Dag 8 Hjemrejse

I bliver hentet på hotellet og køres til lufthavnen i tide til at nå jeres fly hjem til Danmark eller videre ud i verden.

Prisen inkluderer

Ikke inkludert
  • Flyrejse fra Danmark til Aqaba
  • Udstyrsleje udover tank og vægte (koster 1000kr i alt)
  • Rejseforsikring
  • Afbestillingsforsikring
  • Administrationsgebyr kr. 145,-
NOK 15.490,00

Praktisk info

Generelt om reisen

Den beskrevne pris går ud fra, at I er to personer, som deler et dobbeltværelse. Det er dog muligt at rejse alene og bo på enkeltværelse. I så fald koster rejsen 1290kr ekstra. Hvis du går ind på bookingformularen kan du se, hvad rejsen koster ud fra dine ønsker.

Bemærk: Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du gemme dit tilbud, hvorefter det bliver send til dig som pdf. På den måde kan du fx sende det til dine medrejsende, så de også kan se prisen og hvad der er inkluderet. Når du har gemt et tilbud, kan du sidenhen genoptage bestillingen og du behøver ikke indtaste alle oplysninger igen.

Transport

Flyrejsen til Aqaba er ikke inkluderet i rejsens pris. I finder flybilletten ved at bruge en flybilletsøgemaskine så som momondo.dk eller travelmarket.dk.

Hvis I har brug for hjælp til at finde den rigtigt flybillet, så skal I blot ringe eller skrive til os.

Bemærk: Når I har booket rejsen, skal I vente med at bestille flybilletten, til vi har bekræftet jeres booking.

Beskrivelse af dyk

Her kan du se en liste over nogle af de mange fremragende dyk, du kan opleve i Aqaba, Jordan.

Bemærk: Grundpakken er inkl. 10 stranddyk, som kan opgraderes til 10 båddyk for 1990kr ekstra pr. person. Dykkene foregår ofte ved de samme steder uanset om du vælger båd eller strand, men det er forskellige oplevelser afhængigt af, hvilken side I dykker fra. Uanset så er der tale om aldeles fremragende dyk, så det I skal vurdere er, om I foretrækker, at hygge jer på en båd hele dagen med soft-drinks og frokost eller om I ønsker at være på stranden. Begge dele er fremragende valg.

Cedar Pride
Vragdyk med eller uden penetration. Dette vrag er stort (mere end 80 meter fra for til agter) og der er noget for alle. Du kan få en oplevelse uden at gå dybere end 18 meter, og du kan se hele vraget uden at komme dybere end 26 meter. Vraget ligger på siden og er utroligt velbevaret og pyntet af koraller. Der er mulighed for at svømme under vraget da det ligger på to koral rev, der danner en lille ”dal” som man kan dykke igennem på ca. 26 meter. Der er også mulighed for at penetrere vraget og et enkelt sted kan man på 22 meter stikke hovedet op i en luftlomme inde i vraget, dette dyk er et af de allermest populære. Som en ”lille” bonus er der stor chance for at møde den store Napoleonfisk der holder til ved vraget. Den er meget fotogen og ikke specielt genert.

Tarmac 5
Et vrag af en bark hvor Tec-dykkere kan muntre sig på ca. 50 Meter. Dette vrag ligger i forbindelse med Cedar Pride.

The Tank / Kampvognen
En kampvogn der blev tømt for skadelige/farlige stoffer og nedsænket på ca. 6 meters dybde, hvor den nu står og pynter med kanontårn, koraller og en hyggelig bestand af farvestrålende fisk, der lever omkring den. Kampvognen besøges i forbindelse med enten Olivers Canyon eller 7 Sisters.

7 Sisters
Et fantastisk naturdyk, med farvestrålende koraller og syv store gorgoner(det er de 7 søstre). Området har et rigt akvamarint liv med masser af rokker, muræner og anemoner med deres anemonefisk, samt mulighed for at se søheste.

Oliver’s Canyon
Et utroligt smukt revdyk, hvor man dykker gennem en dal med farvestrålende koralskråninger på hver side og et rigt fiskeliv.

Japanese Garden
Et meget stort revområde med farvestrålende koraller og der er tilmed et nyt rev på vej. Jordanerne har flyttet koraller fra et område, der skulle bruges til havn til dette område og plantet dem her, så man har mulighed for at se et koralrev i sin vorden.

Der er god mulighed for at se en ret stor havskildpadde i Japanese Garden. den bor tilsyneladende ved en af gorgonerne og er ikke specielt sky, bare man giver den plads til, at den kan svømme væk, når den ikke gider mere.

Japanese Garden er et fantastisk sted for makroliv og nøgensnegle. Et dyk hvor man skal tage det meget stille og roligt for at få hele oplevelsen. Området er rigeligt stort og mangfoldigt til mange dyk. Man kan vælge flere forskellige ruter gennem haven og en af ruterne går til kanten af revet og ned til ca. 36 meter – på denne tur er der set Mantaer.

Eel Garden og Eel Canyon
To forskellige dykkersites, med garden eels som fællesnævner. Det er utroligt fascinerende at se disse ål stå på halen op af deres huller i store mængder, begge dyk har ligeledes søheste på programmet, hvis man er heldig.

Gorgon 1 og Gorgon 2
To forskellige sites. På begge dyk kan man se store gorgoner og nyde det overvældende liv omkring disse, der er fantastisk mange Lionfish i disse områder, samt alle de andre fisk der hører til på et rigtigt koralrev i det røde hav.

Cable Reef
Et område med fire store koralrev, der er befolket med masser af farvestålende koraller og dertil hørende dyreliv. Ved det fjerde rev er der store kabler der er ved at blive overgroet med koraller og det er en fantastisk oplevelse at svømme imellem kablerne.

First Bay North
Et enestående område med et kæmpe koralrev, der strækker sig fra 2 meter til dybere end 40 meter. Her er der rig mulighed for at dykke på koralvægge og udforske de utroligt mange typer af koraller, som det røde hav kan tilbyde.

Power Station
Et rigtigt dybdedyk i verdensklasse. Dykket udvikler sig i plateauer, der bliver dybere og dybere. Du kan stort set fortsætte ned så langt, som du har certifikation og lyst til.

 

Mad og drikke

Morgenmad er inkluderet i rejsens pris og på dykkerdage får I en meget lækker frokost på båden. Aqaba bugner af dejlige spisesteder, så der er rigeligt med steder, hvor I kan få en dejlig aftensmad.

PADI Open Water kursus (dykkercertifikat)

Hvis du tager et PADI Open Water Kursus på denne rejse, så ser kurset således ud:

Kurset er inddelt i tre faser

Teori – Du lærer de basale principper omkring dykning
Confined Water dyk – Du laver dine første dyk i sikre omgivelser (fx en swimmingpool). Du får træning i basale teknikker.
Open Water dyk – Du får dine første fire dyk i havet. Her bruger du de teknikker, du har lært i de foregående confined water dyk.

Når du er færdig får du et officielt PADI Open Water certifikat, som du kan bruge til at få fantastiske dykkeroplevelser resten af dit liv overalt i verden.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af klimaet i Essaouira. Data er fra yr.no.

PADI Medical Statement

For at kunne tage dykkercertifkat skal du have udfyldt dette dokument. Reglen er, at hvis du kan svare nej til alt på side 1, så behøver du ikke gå til lægen. Hvis du kan svare ja til noget, så skal du til lægen og lægen skal udfylde og underskrive side 2.

Download her

Har du spørsmål?

Ring til våre eksperter fra kl. 10-16.

Tlf. +47 23 96 66 25

Eller skriv til oss på:

[email protected]

Send forespørsel

Fant du ikke hva du søkte på? Vi gir gjerne et uforpliktet tilbud på din neste aktive reise.
Fyll ut avreise og hjemkomst for din ønskede ferie, så sender vi deg et uforpliktet tilbud på din reise.

Se også disse reiser

Det er fantastisk at dykke i Det Røde Hav og alle dykkere burde opleve det mindst een gang. P...
Vansklighetsgrad:
Dykning i Egypten
Rejsegarantifonden
Gouda Rejseforsikring
;

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss. Vi er tilgjengelig på telefon mandag-fredag kl. 09 - 15

Tlf. +47 23 96 66 25

Eller skriv til oss på:

[email protected]

Våre kunder sier

Følg oss

 

;

×Vinn et reisegavekort på 5000kr

Vi trekker lodd blant alle som registrerer seg på vår nyhetsbrev og følger på facebook.

Kontakt os ×

Du er meget velkommen til at ringe eller skrive til os.

Telefon: +47 23 96 66 25
Mail: [email protected]

Se åbningtider