Vaccinationer til ferien

Når man planlægger en ferie, er det vigtigt at sætte sig ind i hvilke sygdomme, der forekommer i det land/område, man ønsker at rejse til. Mange af de alvorlige sygdomme, som man kan smittes med i udlandet kan man heldigvis let beskytte sig selv og sine kære imod ved at få de rette vaccinationer.
Det er forskelligt hvilke sygdomme, der forekommer i de forskellige lande og det er derfor heller ikke de samme vaccinationer, som man anbefaler rejsende at få.
Der findes dog én undtagelse til dette og det er vaccination mod Difteri-Stivkrampe – denne vaccination bør alle have, uanset rejsemål.
Difteri og Stivkrampe er to forskellige, alvorlige sygdomme som forekommer over det meste af verden. I Danmark indgår vaccination mod Difteri-Stivkrampe i børnevaccinationsprogrammet. Når man er vaccineret er man beskyttet mod sygdommen i 10 år, hvilket betyder, at alle bør få en ny vaccination mod Difteri-Stivkrampe mindst hvert 10. år.

En anden sygdom, som ligeledes forekommer over store dele af verdenen er Hepatitis A. Hepatitis A er et virus som kan forårsage alvorlig leverbetændelse. Virusset smitter bl.a. gennem mave-tarmkanalen. Forekomsten af sygdommen er derfor størst i områder, hvor der er dårlige hygiejniske forhold. Generelt anbefaler man vaccination mod Hepatitis A til alle ferier, som foregår udenfor Nord-, Vest- og Sydeuropa, Australien samt Nordamerika.
På grund af den måde, som Hepatitis A smitter på, er det en god idé at tage visse forholdsregler, hvis man rejser udenfor ovennævnte områder. Foruden vaccination bør man undgå at spise rå grøntsager og man bør kun drikke vand fra lukkede flasker, alternativt vand som har været kogt.

Der findes også andre vira, som kan forårsage leverbetændelse – bl.a. Hepatitis B. Hepatitis B smitter ved seksuel kontakt og blodkontakt. Man kan også blive smittet med Hepatitis B hvis man er stofmisbruger og deler kanyler med andre. Generelt anbefales vaccination mod Hepatitis B hvis man planlægger at få lavet tatovering i udlandet eller hvis man forventer at have sex med en person fra det pågældende land.

Andre sygdomme, som forekommer i visse lande og som kan vaccinere i mod omfatter: Gul Feber, Hundegalskab, Tyfus, Tuberkulose, TBE, Japansk Hjernebetændelse og Meningitis.

Malaria forekommer i visse lande i Syd- og Mellemamerika, Afrika og Asien. Malaria smitter gennem myggestik. Der findes endnu ikke en kommerciel vaccine mod Malaria, men man kan beskytte sig ved fx at sove under myggenet og ved brug af myggespray. Desuden anbefales man at tage Malaria-forebyggende medicin, hvis man skal rejse til et land, hvor der forekommer Malaria.

Rejsegarantifonden
Gouda Rejseforsikring
;

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss. Vi er tilgjengelig på telefon mandag-fredag kl. 09 - 15

Tlf. +47 23 96 66 25

Eller skriv til oss på:

[email protected]

Våre kunder sier

Følg oss

 

;

×Vinn et reisegavekort på 5000kr

Vi trekker lodd blant alle som registrerer seg på vår nyhetsbrev og følger på facebook.

Kontakt os ×

Du er meget velkommen til at ringe eller skrive til os.

Telefon: +47 23 96 66 25
Mail: [email protected]

Se åbningtider