NOK 5.990,00

Marokko - Topptur til Mt. Toubkal, 5 dager

Denne rejse er for dig, som vil bestige Mt. Toubkal og opleve noget af det bedste Marokko kan byde på. Du kommer til at opleve toppen af Nordafrikas højeste bjerg, hvorfra du kan nyde den helt igennem fantastiske udsigt over Høje Atlas, du kommer til at opleve livlige Marrakech, hvor duftene og larmen er lige så eksotisk, som den dejlige mad og du kommer til at møde nogle fantastiske og vidende lokale guider med store smil på læben og uendelig imødekommenhed.

Denne tur er mulig hele året, men i vintermånederne må I forvente sne i bjergene.

Højdepunkter
– Bestigning af Mt. Toubkal (Nordafrikas højeste bjerg)
– Opleve Høje Atlas langs de smukke vandreruter
– Opleve fantastiske Marrakech

 
Overblikk
Vansklighetsgrad:
1
2
3
4
5
6
Avreise i måned:
aug.
sep.
okt.
nov.
des.
jan.
feb.
mars
april
mai
juni
juli

Overnatting

Riad Omar***

Dette tidligere hotel er blevet totalt restaureret og forvandlet til et Riad (Marokkansk hus eller palads) med 20 værelser og 4 suiter. Riad Omar ligger meget centralt i Marrakech, så du let kan komme omkring i byen.

 

Se flere bilder »

Overnatning i bjergene

I Imlil bor I på Riad og på selve trekket bruger vi lodges.

Se flere bilder »

Kundene sier

Reiseplan Se alle dagerLukk alle dager

Dag 1 Ankomst til Marrakech

Når I ankommer til Marrakech bliver I kørt direkte til jeres hotel. Marrakech er en fantastisk by, som selv den dag i dag henleder tankerne på 1001 nats eventyr med sine travle souks (markeder) og smalle gader. Byen som har været et sprudlende handelscentrum siden 1100-tallet har utallige spændende tilbud til turister, så som den yndefulde Koutoubia Minareten, som dominerer udsigten over byen, det gamle næsten middelalderlige marked på Djemaa el-Fna pladsen og meget mere.
Overnatning: Hotel/Riad (som regel Riad Omar)

Dag 2 Køretur til Imlil og trek til Neltner

Denne morgen forlader I Marrakech og kører over sletterne til Tahanaoute – en oldgammel markedsplads for foden af bjergene. Landskabet skifter langsomt efterhånden som sletterne bliver til bjerge med smukke snedækkede tinder. I kører til vejen stopper og I når byen Imlil (1740m over havet). Turen tager ca. 1½ time.

Fra Imlil begynder I jeres trek til toppen af Mt. Toubkal. Denne rute er kun mulig i løbet af sommeren (juni til september), fordi der om vinteren er for meget sne. Det er en udfordrende tur og bør kun foretages af personer med et rimeligt fitness-niveau.
Fra Aremd går stien forbi plantager og skøn natur til Ait Mizane-dalen, hvorefter stien snor sig stejlt opad bjergsiden. Al bagage bliver fragtet på muldyr (bjergenes firehjulstrækkere). På vejen oplever i Sidi Chamarouch – et helligt sted for muslimer, som tager på pilgrimsfærd til graven af den lokale marabout (en muslimsk leder og lærer). Det er desværre kun muligt at se graven fra afstand, fordi det er forbudt for ikke-muslimer at komme tæt på. Efter Sidi Chamarouch går siten stejlt opad indtil I når Toubkal Base Camp ved Neltner (3207m).
Dagens trek: 5-6 timer
Overnatning: Lodge

Dag 3 Bestigning af Mt. Toubkal

Tidligt om morgenen starter I bestigningen af Nordafrikas højeste bjerg, Jebel Toubkal (4167m) – målet for mange trekkere og bjergbestigere i Atlasbjergene. Det sidste stykke inden toppen er meget stejlt og involverer lidt scrambling (let klatring). Belønningen for at nå toppen er dog ikke til at tage fejl af. Hvis vejret er klart er det nemlig muligt at skimte Atlanterhavet mod vest og Sahara mod øst.

Efter I har hvilet og nydt toppen af Mt. Toubkal går I ned til Neltner igen, hvor I hviler resten af aftenen.
Dagens trek: 8-9 timer
Overnatning: Shelter

Dag 4 Neltner til Marrakech

Her til morgen bliver jeres telte pakket sammen, hvorefter I går tilbage mod Imlil (ca. 4 timer). Her møder I jeres minibus, som kører jer tilbage over stepperne til Marrakech. Køreturen tager ikke mere end 1½ time, så I vil have næsten en hel dag til at besøge de flotte seværdigheder i eksotiske Marrakech.
Dagens trek: 4 timer
Overnatning: Hotel/Riad (som regel Riad Omar)

Dag 5 Hjemrejse

I bliver kørt til lufthavnen, så det passer med jeres fly videre eller hjem til Danmark.

Prisen inkluderer

Ikke inkludert
  • Flyrejse fra Norge til Marrakech t/r
  • Afbestillingsforsikring
  • Drikkepenge til guide, kok og muldyrsdrivere (cirka 300 kr per deltager)
  • Frokost og aftensmad i Marrakech
  • Administrationsgebyr kr. 190,-
NOK 5.990,00

Praktisk info

Generelt om reisen

Prisen er baseret på, at I overnatter i dobbeltværelser i Marrakech. Det er også muligt at rejse alene mod et tillæg. Du kan se enkeltpersontillægget ved at vælge "1 voksen" på bookingformularen.

Bemærk: Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du gemme dit tilbud, hvorefter det bliver send til dig som pdf. På den måde kan du fx sende det til dine medrejsende, så de også kan se prisen og hvad der er inkluderet. Når du har gemt et tilbud, kan du sidenhen genoptage bestillingen og du behøver ikke indtaste alle oplysninger igen.

Flyrejse

Flyrejsen fra Norge til Marrakech, Marokko t/r er ikke inkluderet i rejsearrangementet. Det er meget let at finde en flyrejse til Marrakech via fx Momondo.

Links
Momondo

Bemærk: Det betyder ikke noget, hvad tid på døgnet i ankommer til Marrakech. I vil blive hentet I lufthavn og afleveret i lufthavnen igen efter turen, og alt transport som nævnt i programmet er inkluderet.

Pakkeliste

Her får du en liste over de ting, vi anbefaler, du har med på turen:

Beklædning:
Gode vandresko og strømper
Behagelige sko/sutsko til camps/guesthouses
Trekkingbukser (vand-/vindtætte)
Regntøj
Lange underbukser
T-shirts
Fleece-jakke eller varm sweater
Let vindtæt jakke
Hat
Solbriller (sommer)/snebriller(vinter)
Varme handsker

Udstyr:
Sovepose som kan bruges i vintertemperaturer
Vandrepind
Rygsæk
Pandelampe
Førstehjælpsudstyr
Isøkse
Vandflaske
Lommekniv

Andet:
Personlige ting (fx håndklæder, solcreme, vådservietter, toiletsager)
Små skraldeposer (så du ikke efterlader skrald på ruten)
Tændstikker
Snacks
Vandtæt pose til fx kamera
Nål, tråd og tape til hurtige reparationer

Bemærk at ved booking af turen fra November til April kan det være relevant at skulle bruge steigeisen (crampons) og isøkser.
Dette kan lejes af guiden lokalt.

Pris:
Steigeisen/crampons 20€ pr. par
Isøkse 15€ pr. stk

Kvalitetsudstyr og god planlægning ligger til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% rabat på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk. Du modtager en rabatkode ved køb af rejse.
Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Visum

Alle besøgende til Marokko skal have et gyldigt pas samt et visum, men besøgende fra Danmark behøver ikke arrangere visum hjemmefra.

 

Overnatninger

I Marrakech overnatter du på et såkaldt "riad" som er et hyggeligt turistklassehotel, hvor morgenmaden er inkluderet. På selve trekkingturen overnatter I på guesthouses og i telte.

Mad og drikke

I Marrakech er morgenmad inkluderet, men du skal selv købe de øvrige måltider. På trekket er alle måltider inkluderet, og i guesthouses er der mulighed for at købe sodavand. Køkkenholdet sørger for drikkevand og te/kaffe.

En dag på stien

En typisk trekkingdag begynder med morgenvækning mellem kl. 06.00 - 06.30. Når I er kommet i tøjet og har fået morgenmad, pakker I bagagen og begynder vandringen cirka kl. 08.00.  Cirka kl. 12.00 holder I en god lang frokostpause, inden I fortsætter ud på eftermiddagens vandring. I er fremme ved overnatningsstedet hen på eftermiddagen.

Sværhedsgrad

Vandrebestigningen til Mount Toubkal er grad 3-4. I vandrer på gode stier, dog er det sidste stykke til toppen temmeligt stenet. Vandredagene er ikke specielt lange, og de fleste vil først mærke højden for alvor på topdagen.

Vaccinationer

Vi henviser til at tjekke www.ssi.dk og www.sikkerrejse.dk i god tid, for opdaterede oplysninger om relevante vaccinationer. Husk at oplyse at der er tale om en ryksækrejse med trekking. Vores kunder får 10% på vaccinationer hos Danske Lægers Vaccinations Service, på relevante vaccinationer i forbindelse med en købt rejse.
Undtaget fra rabatordningen er grundhonoraret, samt vaccination mod Japansk Hjernebetændelse.
 

Rejseforsikringer

Det anbefales at tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring.

Klima

Mount Toubkal kan bestiges året rundt, også om vinteren. I perioden november - april er det køligt i de lavereliggende regioner med dagstemperaturen på 10-15 grader. Temperaturen falder efterhånden som man kommer op i højden, og der er sne på toppen. Fra marts stiger temperaturen og fra maj til oktober er dagstemperaturen oppe på 20-25 grader, med over 30 grader i de lave områder henover højsommeren. Her ses DMI's klimadata for Marrakech

Rejsegarantifonden

Vi er medlem af Rejsegarantifonden. Reg.nr. 2529

Har du spørsmål?

Ring til våre eksperter fra kl. 10-16.

Tlf. +47 23 96 66 25

Eller skriv til oss på:

[email protected]

Send forespørsel

Fant du ikke hva du søkte på? Vi gir gjerne et uforpliktet tilbud på din neste aktive reise.
Fyll ut avreise og hjemkomst for din ønskede ferie, så sender vi deg et uforpliktet tilbud på din reise.

Rejsegarantifonden
Gouda Rejseforsikring
;

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss. Vi er tilgjengelig på telefon mandag-fredag kl. 09 - 15

Tlf. +47 23 96 66 25

Eller skriv til oss på:

[email protected]

Våre kunder sier

Følg oss

 

;

×Vinn et reisegavekort på 5000kr

Vi trekker lodd blant alle som registrerer seg på vår nyhetsbrev og følger på facebook.

Kontakt os ×

Du er meget velkommen til at ringe eller skrive til os.

Telefon: +47 23 96 66 25
Mail: [email protected]

Se åbningtider