NOK 26.390,00

India - Bestig Stok Kangri 6.153m i Ladakh

En udfordrende vandrebestigning gennem Ladakhs barske og øde bjerglandskaber som kulminerer med bestigningen af Stok Kangri, 6.153 meter. Efter nogle dages akklimatisering i Leh, hvor I besøger områdets mest betydningsfulde buddhistiske klostre, starter trekkingturen i Choksi. I krydser Kang La-passet og bestiger Palam Peaks imødekommende skråninger. En god opvarmning til bestigningen af Stok Kangri. Efter endnu et par bjergpas er I fremme ved Stok Kangri Base Camp. Bestigningen af Stok Kangri er udfordrende, men ikke teknisk krævende. Denne vandrebestigning er for den erfarne bjergvandrer, der har lyst til at prøve sig selv af som bjergbestiger med en oplevelse udover det sædvanlige.

 • Alpin bestigning af Himalayatoppen Stok Kangri, 6.153m med isøkse, steigeisen og reb
 • Høj sikkerhed under bestigningen med erfarne bjergguider
 • Grundig akklimatisering i Leh og undervejs på trekkingturen ind til Base Camp
 • En ægte Himalaya bestigning over 6.000 højdemeter
 • Udflugt til Kardung La passet, 5.600m. Mulighed for mountainbike nedkørsel
 • Høj succesrate blandt vores deltagere
 • Enestående trekkingtur gennem Ladakhs flotte bjerge
 • Besøg buddhistiske klostre og enestående kulturelle oplevelser i "Lille Tibet"
 • Oplev den barske natur i Himalayas øde højder
 • Flotte dale med utrolige klippeformationer
Overblikk
Vansklighetsgrad:
1
2
3
4
5
6
Avreise i måned:
mai
juni
juli
aug.
sep.
okt.
nov.
des.
jan.
feb.
mars
april

Kundene sier

Reiseplan Se alle dagerLukk alle dager

Dag 1 Ankomst til Delhi og transfer til hotel

I bliver modtaget i lufthavnen og kørt til jeres hotel som ligger centralt i Delhi. 

 
Dag 2 Fly fra Delhi til Leh

Dagen starter meget tidligt, daa I skal nå et morgenfly til Leh. Efter en særdeles spektakulær flyrejse, ankommer I til Leh og kører ind til jeres hotel. Efter check-in og frokost er resten af dagen er afsat til at hvile og akklimatisere til højden (3.500m). Om eftermiddagen kan I spadsere en fredelig tur rundt i Leh og besøger den gamle bazar. (M,F,A)

Dag 3 Sightseeing i Indus dalen

I dag skal I besøge tre af områdets mest betydningsfulde gompaer (klostre). Det første er Hemis, der engang var det største og rigeste af Ladakhs klostre. At gå rundt blandt de groteske, og dog smukke masker og statuer i de dunkelt oplyste templer, er som en rejse tilbage i tiden. Fra Hemis kører vi videre til Thiksey. Klosteret,vi skal besøge, ligger på en høj bjergtop, og dets røde og hvide bygninger kan ses fra lang afstand. Et nyere tempel rummer en flot afbildning af den fremtidige Buddha. Rundturen fortsætter til Shey, som tidligere var Ladakhs kongepalads. Indenfor er et lille tempel med en 350 år gammel buddhastatue i guld og kobber. (M,F,A)

Dag 4 Leh (mulighed for jeep- og cykeltur til Khardung La, 5.600m)

Der er flere muligheder denne dag. Hvis I har lyst kan I tage på en vandretur i Leh-dalen. Det er godt for akklimatiseringen. På Namgyal-bakken ovenfor Leh ligger ruinerne af det gamle kongepalads. Herfra fører en snoet sti videre til Tsemo Klosteret, hvor der er en fantastisk udsigt over Leh og de omliggende landsbyer. Turen går ned bag paladset og via Sankar til den japansk byggede Shanti Stupa. Herfra kan man se hele vejen over til Stok Kangri, 6.153m der dominerer horisonten. Eftermiddagen er fri til at udforske Lehs gader og bazarer på egen hånd.
Alternativt kan I tage på en jeep safari til Khardung La, 5.600m som ligger i Nubradalen på den gamle karavanerute til Tibet. Turen foregår ad verdens højest beliggende bilvej og er et imponerende skue.  Der er mountainbikes med på turen og hvis I er friske på at køre ned fra passet på cykel, så er der mulighed for det. (M,F,A)

Dag 5 Leh - Choksi

I lægger Leh bag jer og kører til trekkets startpunkt. Efter at have fulgt Indus et kort stykke vej, drejer I ned ad en lille jordvej der snor sig langs Zanskar-floden. Turen går nu igennem en dal, der efterhånden snævres ind til en kløft. Ved den første bro, forlader I bilen og vandrer en kort opstigning til Choksi, 3.210m. Her slår I lejr for natten. Den lille landsby er et forbillede af selvforsyning, og beboerne er én stor udvidet familie der i fællesskab dyrker markerne i bunden af dalen.  (M,F,A)

 
Dag 6 Start på trekking

Den første dag af trekkingturen er relativ hård, da opstigningen fra Choksi er stejl. I løbet af opstigningen snævrer dalen ind og landskabet bliver mere dramatisk. Bag jer kan I se Ladakhs  golde klippeformationer. De storslåede bjerge, der changerer i lilla, grønt og brunt kan ses fra lang afstand. I fortsætter op gennem dalen hele resten af dagen, og slår lejr ved en hyrdehytte. Om eftermiddagen skal I på en lille akklimatiseringstur op i dalen overfor lejren. Herfra er der en fantastisk udsigt til de omkringliggende bjergtoppe. (M,F,A)

Dag 7 Akklimatisering ved foden af Kang La

Af hensyn til højdetilvænningen er dagens tur ganske kort. I skal op til foden af Kang La passet, 4.900m. Efter frokost vandrer I op til toppen af det lille klippefyldte højdepunkt bag lejren, 5.056m. Her breder Himalaya sig ud for jeres blikke med Ladakhs bjerge forrest. Lige fremme kan I se Kang La og Palam Peak. Dette er en af turens mest afsides lejrpladser, så hold udkik efter de murmeldyr, der med fløjtesignaler advarer hinanden om de ubudne gæster. (M,F,A)

 
Dag 8 Vi krydser Kang La passet, 5.260m

I skal over trekkets første høje pas. Den lange opstigning starter med at være jævnt stigende, men bliver stejlere og stenet lige inden toppen i 5.260m. Stien bliver kun sjældent brugt og er på de værste steder svær at skelne. Fra toppen af passet kan I gå op til Palam Peak, 5.380m, hvor udsigten er næsten lige så fantastisk som fra Stok Kangri. Forude knejser toppen af Stok Kangri og i det fjerne kan I se Leh. Bag jer breder Himalaya sig milevidt. I går lidt nedad og drejer ind i den næste dal. Stien følger dalens øverste kant og her er flot udsigt til Stok Kangri. Lidt længere nede kommer I til endnu en flot, næsten uberørt lejrplads. Her kan vi akklimatisere i 4.900m højde, mens vi nyder udsigten til Stok Kangri. I tilfælde af dårligt vejr eller mangel på vand kan I ikke campere her, men må fortsætte og slå lejr for foden af Ganda La. (M,F,A)

Dag 9 Trekking til Rumbak via Ganda La passet, 4.980m

Efter gårsdagens udfoldelser, tager vi en stille og rolig dag. Vi følger dalen og går op til trekkets andet pas, Ganda La, 4.980m. Passet giver adgang til Markha-dalen, og I kan møde trekkere, der er på vej over passet i modsat retning. Fra passet kan I se vores rute for de kommende dage. Nedstigningen til dalen er nem. Undervejs går I gennem den lille landsby Yurutse. Efter at have krydset floden, er der en lille stigning til Rumbak. Her er cirka 20 huse, og I har gode chancer for at blive inviteret ind for at smage den traditionelle Ladakhi smør-te. Lejren ligger lige på den anden side af landsbyen, ved foden af Stok La. Over jer tårner de forrevne, mangefarvede klippespir. Solnedgangens dæmpede lys forandrer farverne dramatisk. Området er et paradis for geologer, men også lægfolk kan falde i svime over de imponerende klippeformationer. (M,F,A)

Dag 10 Trekking til Mankarmo via Stok La passet

Måske trekkingturen allerflotteste etape. Dagens rute starter på en smuk, blidt skrånende sti, der på sin zigzag-kurs mod toppen af passet bliver mere og mere stejl. Det er i dette område at sneleoparden holder til. Efter at have nydt udsigten fra toppen, starter I nedstigningen. Efter det første stejle stykke følger I kanten rundt langs to dale til den forgrening, hvor floden kommer ned fra Stok Kangri. I følger floden og må krydse et par bifloder, inden I kommer til Mankarmo, hvor I slår lejr. (M,F,A)

Dag 11 Trekking til Advanced Base Camp

De kommende to dage er helliget bestigningen af Stok Kangri, 6.153m. Fra Mankarmo går en nem sti op gennem dalen. Der er cirka en halv dags vandring op til Advenced Base Camp. Omkring frokost er I ved Advenced Base Camp og eftermiddagen går med at hvile og forberede jer til næste dags bestigning. Alt grej skal tjekkes, og I har en praktisk gennemgang af brugen af reb og klatrejern. Efter et tidligt aftensmåltid går I tidligt til køjs for at være mest muligt udhvilet til bestigningen. (M,F,A)

Dag 12 Bestigning af Stok Kangri

Dagen for selve bestigningen er lang og hård og den begynder midt om natten. I forlader lejren cirka kl. 02.00 og i pandelampernes skær vandrer I ud af lejren, og krydser over gletcheren og fanger ruten op ad Stok Kangri. Ruten til toppen meget stejl og flere steder er der brug for isøkse og klatrejern. Det er ikke teknisk svært. Af hensyn til sikkerheden har I også reb med. Sædvanligvis binder I jer og guiderne sammen inden turen langs højderyggen. Nogle gange før. Det går stejlt op gennem løst sten og grus som til tider kan være isbelagt. I følger den åbne højderyg og hvis det ikke blæser, så udgør højden den største udfordring. Opstigningen fra lejren til toppen kommer til at vare fem til syv timer. Vel oppe er udsigten forrygende. I det fjerne skimter I Leh og Indusdalen. Hele vejen rundt knejser de snedækkede Himalayatoppe. I horisonten kan I se Zanskar bjergene og i det fjerne kan I i klart vejr se helt til Karakorumbjergene og verdens næsthøjeste bjerg K2. Når I har  genvundet pusten, lykkeønsket hinanden med successen og taget de opbligatoriske topbilleder, påbegynder I nedstigningen tilbage til Base Camp. Her venter køkkenholdet med varm te og et solidt måltid mad. Nu skal det gøre godt med en god nats søvn (M,F, A)

 
Dag 13 Nedstigning til Stok. Tilbage til Leh

Det er en nem og meget naturskøn vandretur ned gennem dalen til Stok, hvor bilen venter på jer. Efter en kort køretur er I tilbage i Leh omkring frokost. Efter et varmt og velgørende brusebad er det tid at fejre bestigningen. (M,F,A)

Dag 14 Fly fra Leh til Delhi

I cheker ud af hoteller og tager i lufthavnen for at flyve tilbage til Delhi. I bliver hentet i lufthavnen og kører ind til jeres hotel. Resten af dagen er fri til sightseeing eller shopping på egen hånd. (M)

Dag 15 Delhi

Dagen er afsat til at opleve Delhi på egen hånd. Vi kan varmt anbefale at tage en tur til Old Delhi og opleve Det røde Fort, Jama Mashid moskeen og ikke minst det travle og farvestrålende liv i Delhis travleste bydel. Vi kan også anbefale at besøge Sikh templet som ligger midt på hovedgaden i Old Delhi.

 
Dag 16 Hjemrejse

I bliver hentet på hotellet og kører til lufthavnen for at flyve hjem til Danmark.

Prisen inkluderer

 • Flyrejse på turistklasse, Delhi - Leh t/r, inkl. transfers.
 • Ankomst og afrejse transfer til/fra lufthavnen i Delhi.
 • 2 nætters ophold på turistklassehotel i Delhi i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad.
 • 4 nætters ophold på turistklassehotel i Leh i delt dobbeltværelse, inkl. morgenmad.
 • Alle sightseeingture og udflugter i Indusdalen i jeeps ifølge program.
 • 9 dages/8 nætters trekkingtur med overnatninger i telte, inkl. alle måltider lavet af køkkehold.
 • Måltider som beskrevet i programmet. (M = morgenmad, F = Frokost, M = Aftensmad)
 • Lokal engelsktalende trekkingguide.
 • Heste/muldyr til transport af bagagen.
 • Trekking og klatreguider, køkkenhold og lokale hjælpere.
 • Klatretilladelse og Peakfee, afgifter og turistskat.
 • Dette er en pakkereise og er dekket av Reisegarantifondet og pakkereiseloven- se hvilke fordeler dette medfører for deg - klikk her
Ikke inkludert
 • Flyrejse fra Danmark til Indien t/r.
 • Visum til Indien.
 • Måltider og drikkevarer som ikke er nævnt i programmet.
 • Drikkepenge til guide og bærere. (beregn cirka 70 - 80 US dollars)
 • Afbestillingsforsikring og rejseforsikring.
 • Administrationsgebyr kr. 145,-
NOK 26.390,00

Praktisk info

Generelt om rejsen

Bemærk: Rejsen garanteres ved minimum 2 deltagere.

 

Transport

Bemærk, flyrejsen fra Danmark til Delhi t/r er IKKE inkluderet i rejsearrangementet. I kan søge flybilletter på søgemaskinen her, eller I kan booke flybilletten direkte på flyselskabernes hjemmeside. Det er jeres eget ansvar at sikre, at flyene passer med turens start- og slut dato. 

Stok Kangri er med sine 6.153m det højeste bjerg i Stok-kæden, i den indiske region Ladakh, i det nordvestlige Indien. Stok Kangri knejser højt over Indus dalen og ses tydeligt fra Ladakhs delstatshovedstad Leh. Selv om Stok Kangri er en ægte Himalaya top, er bestigningen ikke teknisk, men kræver god kondition og beslutsomhed.

Akklimatisering og højdesyge

For at få den bedste oplevelse og det største udbytte af trekkingturen og bestigningen af Stok Kangri, er det en stor fordel at være i god fysisk form og have trænet hjemmefra. Det er svært at komme til at vandre i bjerge herhjemme, men al form for motion, hvor du får pulsen op er god træning. Det kan være løb, cykling, spinning eller anden udholdenhedstræning.

Stok Kangri er ikke noget teknisk svært bjerg, men højden og den tynde luft påvirker kroppens ydeevne. Det er meget individuelt hvor hurtigt kroppen tilvænnes til højden, men ruten er tilrettelagt under hensyntagen til en god akklimatisering for alle deltagere. Inden vi påbegynder bestigning af Stok Kangri, har vi været i stor højde over 5.000 meter flere gange og vi er derfor rigtig godt forberedt til bestigningen.

Har du spørgsmål til sværhedsgraden, eller er du i tvivl om du fysisk er I stand til at deltage I bestigningen, så ring til en af vores erfarne turledere på 71 99 02 89, og få en god snak med en erfaren bjergbestiger.

 
Sværhedsgrad

Vandrebestigningen af Stok Kangri er grad 4-6. Trekkingturen ind til Stok Kangri er grad 4 og topdagen er grad 6.

4. grad
Krævende vandring med dagsmarcher på 6-8 timer, ofte i vanskeligt terræn i op til 5.000 meters højde. Der vil være lange stigninger på op til 1.000 højdemeter. Kræver god kondition, udholdenhed, samt knæ og ankler der kan tåle at gå nedad i lang tid. Du skal have et godt helbred og gerne vandreerfaring. Kræver gode vandrestøvler og regulært ”outdoor” påklædning. Der vil være store temperatur forskelle.

6. grad
Særdeles krævende vandring i vanskelig terræn. Denne type ture involverer typisk gletchervandring og/eller en bestigning af en top. Det er en forudsætning at du er i rigtig god form og har tidligere erfaring med krævende bjergvandring. Denne type ture har karakter af en ekspedition og vil foregå i stor højde og der vil være enkelte dage, eller passager, som kræver at man gå i reb og med steigeisen/crampons. På denne type ture vil du blive udfordret på dine fysiske grænser, og gennemførelsen vil ofte være afhængig af vejret. Kræver som regel specialudstyr.

 
Overnatninger

I Delhi og Leh overnatter I på centralt beliggende turistklassehoteller. På selve trekkingturen overnattes i telte og vi medbringer toilettelte og et messetelt, hvor I spiser morgenmad og aftensmad.

 
Mad og drikke

I Delhi er der morgenmad inkluderet, men I skal selv købe de øvrige måltider. I Leh er alle måltider inkluderet som spises dels på hotellet og på lokale restauranter. På trekket er alle måltider inlkuderet og maden tilberedes af køkkenholdet som ledsager jer på turen. Køkkenholdet sørger også for drikkevand, samt varm te og kaffe.

En dag på stien

En typisk trekkingdag begynder med morgenvækning mellem kl. 06.00 - 06.30. Når I er kommet i tøjet og har fået morgenmad, pakker I bagagen begynder vandringen cirka kl. 08.00. Det er vigtigt at I går i jeres eget tempo og holder de pauser, I har brug for. Cirka kl. 11.30 - 12.00 holder I en god lang frokostpause på en god times tid, inden I fortsætter ud på eftermiddagens vandring. I er fremme ved lejren hen på eftermiddagen og når I har fået jeres telt, er der god tid til at slappe af.  Aftensmaden serveres i messeteltet cirka kl. 18.00.

 
Rejseforsikringer

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring.

 
Visum

Visum til Indien skal arrangeres hjemmefra på den indiske ambassade. Man kan ikke søge visum ved ankomst og du bliver afvist i lufthavnen ved afrejse fra Danmark hvis du ikke har gyldigt visum til Indien.

Udstyr

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk  - Du modtager en rabatkode ved køb af rejse.
- Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Klima

De bedste sæsoner for trekking i Ladakh er i vores forår, sommer og efterårs periode. Ladakh ligger på nordsiden af Himalaya og er ikke påvirket af den indiske sommermonsun. Vinteren er meget kold i Ladakh. Fra April - oktober er det som regel klart vejr med blå himmel solskin det meste af tiden. I bjergene varierer temperaturen afhængig af højden. I Leh som ligger i 3500 meters højde kan det være op til 25 grader i dagtimerne og om natten på de højeste lejrpladsen kan temperaturen godt komme under frysepunktet. 

 
Har du spørsmål?

Ring til våre eksperter fra kl. 10-16.

Tlf. +47 23 96 66 25

Eller skriv til oss på:

[email protected]

Send forespørsel

Fant du ikke hva du søkte på? Vi gir gjerne et uforpliktet tilbud på din neste aktive reise.
Fyll ut avreise og hjemkomst for din ønskede ferie, så sender vi deg et uforpliktet tilbud på din reise.

Se også disse reiser

  Topptur til Afrikas høyeste fjell Kilimanjaro på den flotte Machame-rute. Den be...
Vansklighetsgrad: 4-5
Topptur til Afrikas høyeste fjell Kilimanjaro på den populære Marangu ruten og st...
Vansklighetsgrad: 4-5
Rejsegarantifonden
Gouda Rejseforsikring
;

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss. Vi er tilgjengelig på telefon mandag-fredag kl. 09 - 15

Tlf. +47 23 96 66 25

Eller skriv til oss på:

[email protected]

Våre kunder sier

Følg oss

 

;

×Vinn et reisegavekort på 5000kr

Vi trekker lodd blant alle som registrerer seg på vår nyhetsbrev og følger på facebook.

Kontakt os ×

Du er meget velkommen til at ringe eller skrive til os.

Telefon: +47 23 96 66 25
Mail: [email protected]

Se åbningtider