Reisen kan desverre ikke bestilles for øyeblikket.

Du kan ringe oss på 23 96 66 25, eller komme tilbake på et senere tidspunkt for å bestille.

Sri Lanka - Gruppereise - Sykkelferie i det nordlige Sri Lanka

Bemærk: Denne rejse er garanteret.

Denne tur tager dig ad småveje gennem det tropiske Sri Lanka til de historiske monumenter i Anuradhapura, Sigria klippen,  huletemplerne i Dambulla og videre gennem te-plantager til den gamle kongeby og Buddhistiske centrum Kandy. Igennem det centrale højland til Nuwara Eliya, national parken Hortons Plain til Haputale.

Besøg på Sir Liptons te-fabrik, Liptons Seat og ned ad bjergene til Nationalparken Uda Walawe. Herfra til Garden House tæt på tropiske strande og det velbevarede historiske Galle Fort. En cykeltur  for trænede motionister.

Vi har i år valgt at holde gruppen størrelse nede for at sikre, at alle får den bedst mulige oplevelse. Derfor er der kun 6 pladser pr. afgang.

Bemærk: Egne cykler kan medtages incl. nødvendige reservedele. Evt kan egne pedaler og saddel medtages og monteres på de lejede cykler.

 

Højdepunkter

 • 12 aktive dage i Sri Lanka med daglige cykelture og et utal af spændende natur- og kultur oplevelser undervejs
 • Sri Lankas “kulturelle trekant”. Hinduistiske og buddhistiske helligdomme og arkitektoniske levn fra det gamle kongedømme Anuradhapura, den gamle kongeborg på toppen af Løve klippen – Sigiriya klippen og huletemplerne i Dambulla
 • “The Knuckles Reserve”, “Hortons Plain” og “Liptons Seat” med imponerede og malerisk udsigt og dragende naturoplevelser I højderne
 • Ophold i den gamle kongeby Kandy med besøg i “Tandens Tempel”, den imponerende botaniske have og det lokale krydderimarked
 • Spændende madoplevelser, lige fra de rigt varierede traditionelle ”Rice & Curry” retter til en overflod af dejlige tropiske frugter og delikat seafood ved kysten
 • Sydkystens flotte palmekransede sandstrande med lokale fiskebåde og fiskerflåder, der lander deres fangst i små havne
 • Udavalawes imponerende og uberørte natur. Nationalparken rummer ynglesteder for mange arter af vilde dyr og fugle, som man kommer rigtig tæt på bl.a. elefanterne
 • Netværk af småveje leder igennem småbyer, forbi gummiplantager, kokospalmer, krydderihaver, rismarker og teplantager med ivrigt vinkende teplukke. Indblik i teproduktion via besøg på en af landets mange tefabrikker
 • Besøg i den historiske by Galle (UNESCO World Heritage)
Overblikk
Vansklighetsgrad:
1
2
3
4
5
6
Avreise i måned:
juni
juli
aug.
sep.
okt.
nov.
des.
jan.
feb.
mars
april
mai

Kundene sier

Reiseplan Se alle dagerLukk alle dager

Dag 1 Ankomst og transfer til Anuradhapura

Afhentning i Colombo lufthavn. Fra lufthaven kører vi i bil nord over langs kysten til Puttalam og videre mod den gamle kongeby Anuradhapura. Vi får undervejs et lille indblik i srilankansk landbrug lige som vi passerer mange små byer og får lejlighed til at følge livets gang . Vi vil gøre nogle små hurtige stop for at strække ben og nyde de første indtryk af den srilankanske befolkning og natur og for at smage på nogle af Sri Lankas mange tropiske frugter. Kørertiden på denne dag er uden stop estimeret til ca. 4 timer, hvilket betyder vi satser på relativt korte stop, for at nå vores hotel inden det bliver alt for sent. Hvis tiden tillader det cykles de sidste 30-40 kilometer.

 
Dag 2 Cykeltetape til Sigiriya

Efter en tidlig morgenmad udforsker vi på cykel det historisk Anuradhapura og får en fornemmelse af tidligere tiders buddhistisk storhed. Anuradhapura tjente som Sri Lankas hovestad i mere end 1400 år frem til år 1073 og husede bl.a. mange tusinde Buddhistiske munke. Byen blev genfundet af engelske arkæologer i det attende århundrede. Endnu er kun en brøkdel udgravet og der arbejdes stadigvæk på at tolke livet i den historiske by. Vi kommer til at se nuværende og historiske buddhistiske helligdomme, det hellige Bodhi træ (verdens ældste registrerede træ), Buddha statuer og ruiner af munkenes boliger, kantine og badebassiner.  
Eftermiddagen tilbringes på cyklerne, hvor vi af små veje bevæger os i retning mod landsbyen Sigiriya og vores overnatnings sted.

 
Dag 3 Cykeltur i landskabet omkring Sigiriya

Dagen starter med en ca. 50 km cykeltur til foden af Sigria klippen også kaldet Løveklippen – en formidabel klippeformation, som rejser sig lodret op i landskabet. På toppen af klippen finder vi ruinerne af et forhistorisk palads. For foden af klippen ligger resterne af et smukt haveanlæg med fontæner, vandbassiner og klippehuler, hvor datidens konge modtog sine gæster. Herfra begiver vi os op at gamle trapper og nyder synet af fresco malerier af skønne og udfordrende gudinder eller prinsesser. På vej mod toppen af klippen passerer vi to enorme løvefødder, der danner indgangspartiet til trappen, der fører os det sidste stykke op til resterne af det gamle kongepalads. Fra toppen af klippen kan vi nyde den samme overdådige udsigt som også må have betaget kong Kassapa, i det femte århundred. Sigiriya klippen er ligeledes på Unescos kulturarvs liste.
Overnatning. Hotel ved Sigria

Dag 4 Cykling til Dambulla

Dagens etape går via Dambulla til Knuckles Reserve , der har fået sit navn fordi bjergtoppene ligner en knoerne på en knyttet hånd. Undervejs besøger vi huletemplerne i Dambulla. Templerne er bygget ind i fem huler, der oprindeligt tjente som opholdssted for munke og ligeledes som skjulested for nogle af de gamle konger, når fjenden havde fordrevet dem fra Anuradhapura. Hulerne rummer mere en 150 forskellige Buddha statuer, vægge og lofter er ligeledes rigt dekoreret med Buddha figurer og episoder fra Buddhas liv og levned.
Overnatning: Lodge.
Dagens distance: ca. 90 km

Dag 5 Cykeltur gennem bjergene til Kandy

Vi begiver os ud på en ca. 80 km lang cykeltur igennem Knuckles bjergene af små bagveje til byen Kandy. Vores første møde med de srilankanske højdedrag byder på fantastisk smuk udsigt til det skov og te bevoksede bjergmassiv, der er rigt på fugle- og dyreliv. De travle te-plukkere vil helt sikkert sende jer et stort smil og måske ryste lidt på hovedet af jeres anstrengelser. Lange smukke opkørsler igennem et utal af hårnålesving fører til toppen af passet, herefter følger  en meget flot nedkørsel igennem skovområder, forbi tamilske landsbyer inden vi når Kandy, hvor vi slutter dagen med en lang opkørsel til vores hotel.
Overnatning: Hotel i Kandy

 
Dag 6 En dag i Kandy

Dagen tilbringes med at udforske Kandy. Byen ligger smukt omgivet af høje bjerge ved bredden af Sri Lanka’s længste flod Mahaweli, der slår flere sving igennem byen.  I mere end fire hundrede år var Kandy hovedstad i det sidste srilankanske kongedømme. Det lykkedes hverken de portugisiske eller hollandske kolonimagter at komme overens med Kandy kongen og indtage den central del af Sri Lanka. Først ved englændernes mellemkomst i 1815 måtte Kandy kongen opgive sin selvstændighed og gå i landflygtighed. Blandt de største seværdigheder er Tanden Tempel (Temple of Tooth). Her har først Kandy kongen og nu munkeordenen vogtet over det skrin, der indeholder et relikvie – Buddha’s tand. Enhver srilankansk Buddhist bør mindst en gang i livet besøge templet. Tre gange om dagen har pilgrimme mulighed for at se skrinet hvori tanden opbevares.
Om formiddagen går turen til botanisk have, en mere end 60 hektar stor velplejet have med et væld af træer og planter fra Sri Lanka og regionen. Haven er et yndet sted for kærestepar og brudpar – de sidste kommer her især for at få taget brudebilleder.  Endelig bliver det mulighed for et besøg på det lokale marked med bl.a. de krydderier, som Sri Lanka er berømt for.
Overnatning: Hotel i Kandy

 
Dag 7 Cykeltur til Nuwara Eliya

Cykelturen går videre mod Nuwara Eliya også kaldet Little England (80 km). Der køres igennem det centrale højland med mange op og nedkørsler.  Udsigten åbner sig nedefter og te-marker og te-plukkere opefter. De mange te-plantager vidner om den enorme indsats englænderne stod for i forbindelse med etableringen af de terrasserede plantager og infrastruktur for at forarbejde teen og bringe den til udskibning til te-aktion i London.. Det højeste punkt på turen næsten 2.000 m over havets overflade passeres kort før Nuwara Eliya. Selve Nuwara Eliya ligger smukt i en dal omgivet af te-plantager og grøntsags haver - ca. 1860 meter over det Indiske Ocean. Klima i Nuwara Eliya er dejlig  køligt og behageligt. I kolonitiden var Nuwara Eliya det foretrukne sted for englænderne, hvilket tydeligt afspejles i mange villaers og hotellers byggestil og i det smukke gamle posthus  Underholdning skortede det da heller ikke på under kolonitiden med væddeløbsbane, Hill Clubs og golfbane.
Overnatning: Newara Eliya

Dag 8 Cykling via Horton Plains til Haputale

Vi bliver i det centrale højland og cykler videre gennem te-landet og passerer Horton Plains National Park  på vej til Haputale. Smukkere cykeltur findes næppe. Igennem skove, landbrugs land, te-plantager og national park. Selve Horton Plains er et plateau  omkring 2000  meter over havets overflade med udsigt til et rigt fugle og dyreliv bl.a. sambar hjorte. Fra Horton Plains går det videre igennem bjergområder til Haputale, der ligger på ”kanten” af det centrale højland og med imponerende udsigt sydover mod lavlandet og på klare dage sydkysten.
Overnatning ved Haputale

Dag 9 Udflugt til te-fabrik

Vi starter dagen med en tur for at nyde de smukke omgivelser omkring Haputale. Turen bringer os til Sir Liptons te –fabrik, igennem det der engang var Sir Liptons vidtstrakte te-marker og som stadigvæk lever en stor del af den te der markedsføres under Lipton navnet. Efter en mindre ”klatretur” nyder vi udsigten fra det fantastiske Liptons Seat, hvorfra der er en imponerende udsigt over området. Efter mange dage i højlandet bevæger vi os af bjergveje mod lavlandet til Uda Walawe National Park. (110 km).
Overnatning ved nationalparken

Dag 10 Udflugt til Uda Walawe National Park

Vi tager tidligt afsted med jeep til  Uda Walawe National parken, hvor der lever omkring 500 elefanter. De bevæger sig ofte rundt i flokke helt op til 100 af gangen. Leoparder, bøfler, axis hjorte og læbebjørne holder dem med selskab sammen med desmerdyr, jungle katte, sjakaler, varaner, krokodiller og et stort antal fugle. Vi besøger efterfølgende Elephant Transit Camp i Uda Walawe. Her bor 30-40 unge elefanter, for det meste unger, der er blevet forældreløse eller er ved at komme sig efter en skade, inden de igen slippes ud i det fri. Efter frokost cykler vi  af småveje op til Deniyaya (50 km). Cykelturen byder på en del korte stigninger inden vi når A17 og kører igennem te- plantager til Deniyaya.
Overnatning ved Deniyaya

Dag 11 Cykling til Akuressa

Cykling til Akuressa igennem kuperet landskab. Vi passerer gummiplantager, te-estates og endeløse ris marker inden vi når handelsbyen Akuressa (60 km). Cykler og deltagere  køres til the Garden House ved sydkysten af Sri Lanka. (www.thegardenhousesrilanka.com), hvor vi overnatter.

 
Dag 12 Cykeletape til Galle Fort

Efter morgenmaden cykler vi til Galle for at udforske det historiske Galle Fort med de smalle gyder samt evt. Besøge de fine design og kunstbutikker.  Byen strategiske placering har tiltrukket både portugiserne, hollænderne og englænderne og i mere end fire hundrede år var Galle et administrativt center for kolonimagterne. En stor del af det gamle fort - en lille by gemt bag bastionernes høje mure, eksisterer stadigvæk med velbevarede bastioner, offentlige bygninger, kirker og fyrtårn og et netværk af smalle stræder.  Galle Fort er i dag på UNESCOs liste over verdens kulturarv.
Overnatning: The Garden House

 
Dag 13 Cykeltur til Koggala Lake

Dagens cykeltur bringer os rundt om Koggala Lake og videre til Mirissa Havn, hvor fiskerne i deres kulørte både lander deres imponerende fangst af tun, hajer, rokke og rejer. Efter et dyp i bølgerne og brunch på stranden cykler vi retur til the Garden House. Afskedsmiddag omkring poolen i The Garden House.

 
Dag 14 Hjemrejse

Turen er slut og det er tid til at rejse hjem eller videre ud i verden. I køres til lufthavnen, så det passer med jeres fly hjem/videre.

Prisen inkluderer

 • Alle overnatninger på nøje udvalgte hoteller i dobbeltværelse (som beskrevet i dagsprogram)
 • Fuld pension alle dage
 • Transfer til/fra lufthavnen (A/C Van)
 • Entre til Anuradhapura, Sigria, Dambulla hulerne, Botanical Garden, Temple of Tooth, Horton Plain, Liptons Tea Factory og Uda Walawe National parken
 • Dansk guide under hele turen
 • Teknisk følgebil
 • Bagage følgebil
 • Lille gruppe (7 personer)
Ikke inkludert
 • Flybillet fra Norge til Colombo
 • Leje af Mountainbike (pris: 2.390kr for hele rejsen - prisen inkluderer reservedele, styrthjelm og teknisk service undervejs)
 • Visum til Sri Lanka (pris: 30 USD som betales i lufthavnen)
 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring og Rejseforsikring.
 • Drikkevarer under turen
Avreise
Hjemkomst

Praktisk info

Om prisen

Prisen er baseret på, at I overnatter i dobbeltværelse. Det er også muligt at rejse alene mod et tillæg. Du kan se enkeltpersontillægget ved at vælge "1 voksen" på bookingformularen.

Bemærk: Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du gemme dit tilbud, hvorefter det bliver send til dig som pdf. På den måde kan du fx sende det til dine medrejsende, så de også kan se prisen og hvad der er inkluderet. Når du har gemt et tilbud, kan du sidenhen genoptage bestillingen og du behøver ikke indtaste alle oplysninger igen.

Transport

Flyrejsen fra Norge til Sri Lanka (Colombo) er ikke inkluderet i rejsens pris. I kan finde flybilletterne i en flybilletsøgemaskine så som momondo.no. I er velkomne til at kontakte os, hvis I vil have hjælp til at finde den rette flyrejse.

Bemærk: Denne rejse er garanteret. Så snart I har booket får I en endelig bekræftelse fra os, hvorefter I kan købe flyrejsen.

Mad og drikke

Alle måltider er inkluderet.

Pas og Visum

Der kræves visum for at rejse ind i Sri Lanka. Det kan mod USD 30 søges på http://www.eta.gov.lk/slvisa/ eller USD 35 ved ankomst. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

Vaccinationer

Vi henviser til at tjekke www.ssi.dk og www.sikkerrejse.dk i god tid, for opdaterede oplysninger om relevante vaccinationer.
Vores kunder får 10% på vaccinationer hos Danske Lægers Vaccinations Service, på relevante vaccinationer i forbindelse med en købt rejse.  
- Undtaget fra rabatordningen er grundhonoraret, samt vaccination mod Japansk Hjernebetændelse.

Pakkeliste

Husk at supplere pakkelisten med:

 • Solbriller
 • Håndklæde
 • Badetøj
 • Kasket eller solhat
 • Myggespray
 • Solcreme
 • Vækkeur
 • Medicin mod maveinfektion ?(tal med egen læge)
 • Salttabletter
 • En rulle toiletpapir eller Kleenex
 • Desinficerende spray el. creme (kan ?købes i Matas og på apoteket)
 • Lommelygte + batterier (elektriciteten ?kan være ustabil)
 • Kikkert
 • Sandaler

Til cykelturene:

 • Gode fastsiddende sandaler/joggingsko/cykelsko
 • Cykelbukser (til knæene) og cykeltrøjer / T-shirts med korte ærmer
 • Cykelhjelm og cykeltaske til montering på styr.
 • Reservedele og specielværktøj (om nødvendigt) hvis egen cykel medbringes
Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring.

Udstyr og rabataftaler

Friluftsland

Kvalitetsudstyr og god planlægning ligger til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% rabat på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk. I modtager en rabatkode ved køb af rejse.

Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Cykelshoppen

Når du køber en cykelferie hos Mountain Adventures, får du 10% rabat på alle ikke-i-forvejen-nedsatte varer hos Cykelshoppen.dk.

Klima

Da landet ligger så tæt på ækvator, er der ikke de store klimatiske forskelle. Temperaturen holder sig stort set konstant hele året igennem med omkring 30° i lavlandet og 18-20° længere oppe i bjergene. En paraply kan man godt få brug for, men egentligt regntøj er der ingen grund til at medbringe.

Rejsegarantifonden

Vi er medlem af Rejsegarantifonden. Reg.nr. 2529

Har du spørsmål?

Ring til våre eksperter fra kl. 10-16.

Tlf. +47 23 96 66 25

Eller skriv til oss på:

[email protected]

Send forespørsel

Fant du ikke hva du søkte på? Vi gir gjerne et uforpliktet tilbud på din neste aktive reise.
Fyll ut avreise og hjemkomst for din ønskede ferie, så sender vi deg et uforpliktet tilbud på din reise.

Se også disse reiser

Individuell sykkelferie til Amalfi i Italia med transport av bagasjen. ...
Vansklighetsgrad: 2
Ad småveje gennem tropiske Sri Lanka fra hvide sandstrande til højlandet, bestigning af...
Vansklighetsgrad: 3-4
Rejsegarantifonden
Gouda Rejseforsikring
;

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss. Vi er tilgjengelig på telefon mandag-fredag kl. 09 - 15

Tlf. +47 23 96 66 25

Eller skriv til oss på:

[email protected]

Våre kunder sier

Følg oss

 

;

×Vinn et reisegavekort på 5000kr

Vi trekker lodd blant alle som registrerer seg på vår nyhetsbrev og følger på facebook.

Kontakt os ×

Du er meget velkommen til at ringe eller skrive til os.

Telefon: +47 23 96 66 25
Mail: [email protected]

Se åbningtider