NOK 20.090,00

Nepal - Upper Mustang Trek, 19 dager

Mustang-regionen er det gamle kongerige “Lo” og er beboet af tibetanske buddhister. Regionens “hovedstad” er Jomsom, men det virkelige tibetanske hjerteland ligger nord for byen i området kendt som Upper Mustang. Områdets rigtige hovedstad – Lo Manthang, hvor kongen bor – er en fantastisk by med høje røde bymure midt på “Plain of Prayers”. Det lille Mustang-kongerige var lukket for vesterlændinge indtil 1992 og byder på et mytisk landskab med flotte udsigter, røde klostre og feudale landsbyer.

Mustang-kongeriget var et meget vigtigt handelsområde fra 1400-tallet og indtil Kinas erobring af Tibet. Derudover havde kongeriget stor indflydelse på buddhismes opståen i Tibet. En lokal legende fortæller om grundlæggeren af tibetansk buddhisme Padmasambhava, som, inden han byggede Samye (Tibets ældste kloster) rejste til Mustang og kæmpede mod “de onde kræfter”, som forsøgte at ødelægge buddhisme. “Temple of Lo Gekhar” i det østlige Mustang blev ligeledes bygget af Padmasambhava efter hans store sejre – templet står der stadig.

Overblikk
Vansklighetsgrad:
1
2
3
4
5
6
Avreise i måned:
juni
juli
aug.
sep.
okt.
nov.
des.
jan.
feb.
mars
april
mai
Bli med på facebook

Bli med i den spesielle "Bering Vandring"-gruppen på facebook. Her vil du finne ut om nye reiser, spesialtilbud og mye annet.

Link til gruppen

Merk: Du må søke om medlemskap, men alle blir godkjent.

Overnatting

Hoteller, Hytter og Tehuse

På turen bor du på en blanding af hoteller, hytter, guesthouses og te-huse. I Kathmandu er det hoteller og når du når op i bjergene, så er det fortrinsvis guesthouses og te-huse. Billederne viser nogle typiske steder, så du får en ide, hvad vi taler om.

Se flere bilder »

Kundene sier

Reiseplan Se alle dagerLukk alle dager

Dag 1 Ankomst til Kathmandu

Når I ankommer i Kathmandu, bliver i mødt i lufthavnen og kørt til jeres hotel. Efter I har hvilet, kan I eksempelvis se jer om i Thamel-området i byen, som er et turistcentrum. Hvis I ankommer tids nok bliver der tid til en briefing i løbet af aftenen. Hvis I ankommer sent, så bliver I bare briefet på dag to.
Overnatning: Turistklassehotel i Kathmandu

Dag 2 Sightseeing i Kathmandu (Hindu- og Buddhist-templer)

I dag skal I rigtig få set noget af Kathmandu. I bliver mødt om morgenen og efter en lækker morgenmad bliver I vist rundt i byen, hvor I vil se det berømte hindutempel Pasupatinath, som er dedikeret til guden Shiva og som ligger ved bredden af den hellige flod Bagmati. Templet er bygget i pagode-stil med flot udskårne sølvdøre og er et af de helligste templer i den hinduistiske kultur. Pasupatinathtemplet er målet for hinduistiske pilgrimme fra hele verden i løbet af Shivartri. Det er kun hinduer, som har lov til at træde ind i templets centrale gårdsplads. Turister må “nøjes” med at se templet fra Bagmatiflodens modsatte bred.

Længere nede ad Bagmatifloden finder I Guheshwori-templet på en bakketop omgivet af skov. Templet er også kendt som Akash Yogini. Det er også et berømt mål for hinduistiske pilgrimme og i templet finder man et alter dedikeret til guden Parbati, som er Shivas ægtefælle.
Udflugten giver også mulighed for at observere de nepalesiske hinduers kremeringsritualer, som praktiseres i fuld offentlighed ved bredden af Bagmatifloden.

Dernæst går turen til det buddhistiske tempel Bouddhanth, som er den største Stupa (buddhistisk jordhøj) i Sydasien og centrum for buddhisme i Nepal. Den gamle og kolossalt store Stupa blev bygget i 600-tallet af kongen Man Dab af Lichhabi-dynastiet. Stupaen hviler på tre store terrasser og ovenfra tager den form som en lotusblomst, som er en meget hellig blomst for buddhister i hele verden.
Efter besøget spises der frokost og I tager videre til middelalderbyen Bhaktapur. Byen er kendt for sine store pladser, flotte templer (Nyatpola og Dattatraya) og det smukke “Palace of Fiftyfive Windows” . Byen er på UNESCO’s verdensarvsliste.
Overnatning: Turistklassehotel i Kathmandu

Dag 3 Køretur fra Kathmandu til Pokhara

Pokhara ligger 200km vest for Kathmandu. Bilen kører jer fra Kathmandudalen, langs Trisulifloden, indtil I når flodens sammenfletning med Marsyangdifloden. I følger Marsyandifloden og ser et flot terræn med terrassemarker og små landsbyer. Det er en flot tur, som I uden tvivl vil nyde. Når I ankommer til Pokhara bliver I indlogeret på et 3-stjernet hotel.
Overnatning: Hotel i Pokhara

Dag 4 Fly til Jomsom(2750m) og trek til Kagbeni(2820m)

I tager det tidlige fly fra Pokhara til Jomsom. I løbet af flyveturen vil I kunne se de flotte Annapurna-bjerge samt Nilgiri og Dhaulagiri. Flyveturen tager kun 25 minutter og efter I lander i Jomsom går I langs bredden af Kali Gandaki-floden (fuldstændigt fantastisk!). Ruten er øde med flotte stenformationer og sand. Området er for det meste helt fladt og byder på en dejligt let gåtur. Fra flodbredden kan I se bjergtinderne Dhaulagiri, Tukuche og mod vest kan I se det store bjerg Nilgiri tårne op over byen Kagbeni – og det er kun en forsmag på de syn, I kommer til at se i Upper Mustang! I den nordlige del af Kagbeni møder I et skilt, hvor der står “RESTRICTED AREA – TOURISTS PLEASE DO NOT GO BEYOND THIS POINT”. I check-pointet udfylder I en hel masse papirer og herefter træder I ind i det ellers længe-forbudte område Upper Mustang.
Dagens trek: 3 timer
Overnatning: Guesthouse

Dag 5 Trek fra Kagbeni til Chele (3050m)

I trekker i dalen langs floden og stien går op og ned langs bjergsiden for så at nå ned til flodbredden igen. Efter et stykket tid bliver stien meget bredere og afslører sand/grus så langt øjet rækker. Der er dog rigeligt at se på turen, særligt karavanerne, som fragter varer fra Mustang og Tibet. På flodbreddens vestlige side kan I se grotter og klostret Gompa Kang. De fleste klostre i Upper Mustang er tilhængere af Sakyapa-sekten, men Gompa Kang er tilhængere af Nyingmapa-sekten.
I stopper og spiser frokost i byen Tangbe, hvor I støder på de første sorte og hvide chorten/stupa’er, som er typiske for Upper Mustang.
Den lille by er en labyrint af små gyder og imellem de hvide huse, står der små hvede- og bygmarker. Nilgiri Peak fortsætter med at dominere udsigten mod syd og efter Tangbe, når I til Chusang. Når I har krydset Kalighandakifloden florlader I dalen og går stejlt opad til byen Chele.
Dagens trek: 6-7 timer
Overnatning: Guesthouse

Dag 6 Trek fra Chele til Syangboche (3800m)

Fra Chele går stien stejlt opad et stykke og fortsætter siden lange en betagende kløft til et bjergpass. Efter bjergpasset går det nedad langs en behagelig sti til Samar, som ligger midt i en lund af poppeltræer. I går videre fra Samar til en højderyg, hvorfra I går ned i en stor kløft og forbi endnu en chorten/stupa og ind i en dal, som er fyldt med enebærtræer. I krydser et lille vandløb og går herfra op til endnu et bjergpass. Herefter går I nedad langs en højderyg til Shyangmochen, som er en lille landsby med et par tehuse.
Dagens trek: 6-7 timer
Overnatning: Guesthouse

Dag 7 Syangboche til Ghami (3550m)

Stien går let opad fra Shyangmochen og I når til endnu en enorm dal, før det atter går nedad til landsbyen Geling, hvor der er utallige bygmarker. Som I alle bebyggelser i Mustangområdet er de hvide og okkermalede huse lavet af sten og mudder med tage af kviste, strå og småsten. I trekker til Ghami (via Ghami La – 3520m) og stien går igen opad gennem marker, op langs midten af dalen, forbi landsbyen Tama Gun og en imponerende chorten/stupa. Herfra bliver det hårt et stykke, hvor I går/scrambler til Nyi La (3840m). Turen ned igen er ganske let og stien fører jer til Chami, som er en stor landsby med hvidvaskede huse under et klippeoverhæng.
Dagens trek: 5 timer
Overnatning: Guesthouse

Dag 8 Ghami til Charang (3570m)

I dag skal I igennem det tørreste område i Mustangregionen og det meste af jeres energi vil blive brugt på at kæmpe jer forbi den løse tørre jord. Det er dog ikke kun en hård omgang. I løbet af dagens trek vil I kunne det fantastiske landskab med de milde konturer mod nord og de rå og taggede bjerge mod øst og vest. Det er inspirerende!
I når omsider til byen Charang, som breder sig ud over et stort område for enden af Charang Chu-kløften. I den østlige del af byen ligger et stort Dzong (fort) og en rød Gompa, som huser en flot samling af statuer og thangkas.
Dagens trek: 4 timer
Overnatning: Guesthouse

Dag 9 Tsarang (Charang) til Lomangtang (3820m)

I tilbringer morgenen med at udforske den spændende by Charang og byens store kloster, hvorefter I begiver jer mod Lo Manthang. I går over dalen til en stor isoleret Chorten/stupa, som markerer grænsen mellem Charang og Lo. Stien bliver nu bredere efter en god gåtur kommer Lo Manthang langsomt til syne. Byen har kun en indgang, så I går rundt til byens nordøstlige hjørne, hvor porten er.
Dagens trek: 3½ time
Overnatning: Guesthouse

Dag 10 Hviledag i Lo Mangthang

I dag har I hele dagen til at udforske Lo Mangthang, som er helt uberørt siden 1300-tallet.
Dagens trek: intet
Overnatning: Guesthouse

Dag 11 Lo Mangthang til Dhakmar(3820) via Marang La(4300m)

I fortsætter jeres rejse i højlandet til Ghargumpa – The Pure Virtue of Lo Nyingma-sekten. I tilbringer tid i klosteret inden for I går til Dhakmar.
Dagens trek: 7-8 timer
Overnatning: Guesthouse

Dag 12 Dhakmar til Gelling(3580m)

I går igennem den smukke dal, går op til en højderyg, hvorfra I går ned til Ghami. Fra Ghami følger I en bred og bugtende sti til byen Gelling, som er rig på kulturoplevelser. I får lejlighed til at udforske byen og besøge det store kloster.
Dagens trek: 4-5 timer
Overnatning: Guesthouse

Dag 13 Gelling til Chele

Fra Gelling går i samme vej tilbage til Chele.
Dagens trek: 6 timer
Overnatning: Guesthouse

Dag 14 Chele til Kagbeni

I går tilbage samme vej.
Dagens trek: 6-7 timer
Overnatning: Guesthouse

Dag 15 Kagbeni til Jomsom

I går tilbage samme vej langs den brede dal.
Dagens trek: 6 timer
Overnatning: Guesthouse

Dag 16 Jomsom til Pokhara og afslapning

Flyene afgår om morgenen, da vinden om eftermiddagen ikke tillader flyvning. Under flyveturen vil I kunne se de forskellige bjergtinder, som rager op over skyerne. Når I ankommer til Pokhara bliver I indlogeret på et 3-stjernet hotel og har resten af dagen til at udforske byen og/eller slappe af. Pokhara er langt mindre hektisk end Kathmandu og af spændende ting, kan vi nævne den smukke Phewa Lake, som er berømt for ro og som baggrund på smukke postkort. I kan også besøge Devi Falls, som er et lille vandfald opkaft efter en turist, som fald i.
Dagens trek: intet
Overnatning: 3-stjernet hotel

Dag 17 Pokhara til Kathmandu

I kører fra Pokhara til Kathmandu. I Kathmandu bliver I indlogeret på et 3-stjernet hotel og har resten af dagen til at udforske byen.
Køretur: 7 timer
Overnatning: 3-stjernet hotel

Dag 18 Sightseeing i Bhaktapur og fritid

Bhaktapur – også kendt som bhadgaon – var engang hovedstaden i Nepal. I dag står den tilbage som et sandt skattekammer af gamle skatte, kunst og arkitektur. En gammel legende siger, at byen blev grundlagt i år 899 af kongen Anand Deb, som tilhørte Lichhabi-dynastiet. Byen er udformet som en “Khat-Kon” (Davidsstjerne). Bhaktapur betyder “De Hengivnes By” og byen er kendt for keramik og vævning. Byen byder også på Nepals bedste yoghurt og utallige små fabrikker laver masker og trækunst.
Efter at have besøgt den utrolige by Bhaktapur bliver I kørt tilbage til Kathmandu, hvor I kan slappe af og nyde dagen.
Overnatning: Hotel

Dag 19 Hjemrejse

Så blev det tid til at rejse hjem til Danmark. I køres til lufthavnen, hvor I hopper på flyveren hjem. Det er naturligvis også muligt at forlænge opholdet eller rejse videre fra Kathmandu.

Prisen inkluderer

 • Alle overnatninger under trekket (hytter og guesthouses)
 • 3-stjernede hoteller i Kathmandu og Pokhara inkl. morgenmad
 • Transport til/fra lufthavnen
 • Landtransport (privat)
 • Lokale flybilletter (Pokhara – Jomsom – Pokhara)
 • Sigthseeing i Kathmandudalen
 • Sherpaguide og bærere til transport af bagagen på trekket
 • Gratis lån af Sovepose, Dunjakke og Duffelbags
 • TIMS (Trekkers Information Management System)
 • Adgang til nationalparker og trekkingtilladelser
 • Alle tempel-billetter i Kathmandu
 • Mad og drikke, hytter, løn, forsikring, medicinsk udstyr, flybilletter, landtransport til trekkingpersonalet
 • Alle skatter og afgifter
 • Dette er en pakkereise og er dekket av Reisegarantifondet og pakkereiseloven- se hvilke fordeler dette medfører for deg - klikk her
Ikke inkludert
 • Flyrejse fra Norge til Nepal t/r
 • Alle måltider på trekket (kan tilkøbes - se under praktisk info)
 • Visum (husk at medbringe kontanter og to pasfoto
 • Frokost og aftensmåltider i Kathmandu og Pokhara
 • Drikkepenge
 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr kr. 190,-
NOK 20.090,00

Praktisk info

Generelt om reisen

Prisen er baseret på, at I overnatter i dobbeltværelse. Det er ikke muligt at tage alene på denne tur.

Bemærk: Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du gemme dit tilbud, hvorefter det bliver send til dig som pdf. På den måde kan du fx sende det til dine medrejsende, så de også kan se prisen og hvad der er inkluderet. Når du har gemt et tilbud, kan du sidenhen genoptage bestillingen og du behøver ikke indtaste alle oplysninger igen.

Flyrejse til Nepal

Flyrejsen fra Danmark til Kathmandu er ikke inkluderet i rejsens pris. I kan finde flybilletterne i en flybilletsøgemaskine så som momondo.no. I er velkomne til at kontakte os, hvis I vil have hjælp til at finde den rette flyrejse.

Bemærk: Vi anbefaler, at I venter med at købe flyrejsen, indtil vi har bekræftet turen.

Overnatninger

I Kathmandu overnatter I på et centralt beliggende turistklassehotel, hvor morgenmaden er inkluderet. På selve trekkingturen overnatter I på tehuse, eller lodges, som de også kaldes i Nepal. Tehusene er små gæstehuse som er ejet og drevet af lokale familier. Kvaliteten varierer og guiden bestræber sig på at bestille plads på de bedste, men I skal være forberedt på at det er forholdvis primitive forhold. I overnatter typisk i dobbeltværelser. Der er som regel tæpper på sengene, men de er ikke tilstrækkelige når I kommer i højden, og I skal have jeres egne soveposer med på trekket. Det er muligt at købe sig et bad, som typisk består af en spand varmt vand. Husk at spørge om vandet er opvarmet ved solvarme, så vi kan være med til at beskytte den sårbare skovvækst.

Mad og drikke

I Kathmandu og Pokhara er der morgenmad inkluderet, men I skal selv købe de øvrige måltider. Måltider i løbet af trekket er ikke inkluderet i prisen, men du kan tilvælge "alle måltider i løbet af trekket", når du booker rejsen. Prisen for dette er 4.290kr i pr. person.

Hvis du tilvælger alle måltider på trekket
På trekket får du morgenmad, frokost og aftensmad med dertilhørende te og kaffe. Derudover får du varme drikke tre gange om dagen. Det er kotyme, at man spiser på det tehus, hvor I overnatter. Frokosten spises undervejs på trekket, når det passer ind. Det er god solid mad der serveres på tehusene og menukortene er stort set de samme på alle tehusene. Man kan købe frisk vand på flaske på alle tehusene, samt varm te, kaffe, cacao, øl og sodavand.

En dag på stien

En typisk trekkingdag begynder med morgenvækning mellem kl. 06.30 - 07.00. Når I er kommet i tøjet og har fået morgenmad, pakker I bagagen begynder vandringen cirka kl. 08.30. Det er vigtigt at I går i jeres eget tempo og holder de pauser, I har brug for. cirka kl. 11.30 - 12.00 holder I en god lang frokostpause på en god times tid, inden I fortsætter ud på eftermiddagens vandring. I er fremme ved overnatningsstedet hen på eftermiddagen og når I har fået jeres værelse, er der god tid til at slappe af, opleve landsbyen, eller læse lidt i en god bog. Aftensmaden serveres mellem kl. 18.00 - 19.00 og I bestiller selv fra menukortet.

Rejseforsikringer

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring.

Visum

Visum til Nepal kan arrangeres hjemmefra på den nepalesiske ambassade eller udstedes ved ankomst i til lufthavnen i Kathmandu. Husk at medbringe 3 pas foto til visum og trekkingpermit.

Vaccinationer

Vi henviser til at tjekke www.ssi.dk i god tid, for opdaterede oplysninger om relevante vaccinationer.

Praktiske oplysninger og pakkeliste

Ved bestilling af turen, modtager du vores praktiske oplysninger og pakkeliste om trekkingturen.

Udstyr

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk  - Du modtager en rabatkode ved køb af rejse.

Klima

De bedste sæsoner for trekking i Annapurna området er forår og efteråret. Marts, april, maj og oktober, november er fantastiske tidspunkter at tage på trekking. Det er som regel klart vejr og flot solskin om morgenen og formiddag. I løbet af eftermiddagen dannes der ofte skyer fra afdampningen af sneen i bjergene, og så klarer det tit op igen om aftenen. Januar og februar er meget kolde i højden. Sommeren fra Juni - september er præget af monsunregn. I Kathmandu er temperaturen cirka 25 - 30 grader. I bjergene varierer temperaturen afhængig af højden. I lavlandet kan det være op til 30 grader i dagtimerne. I Annapurna Base Camp kan der sagtens være 15-20 grader midt på dagen, men når solen går, ned falder temperaturen drastisk til minus 5-8 frostgrader.

Rejsegarantifonden

Vi er medlem af Rejsegarantifonden. Reg.nr. 2529

Har du spørsmål?

Ring til våre eksperter fra kl. 10-16.

Tlf. +47 23 96 66 25

Eller skriv til oss på:

[email protected]

Send forespørsel

Fant du ikke hva du søkte på? Vi gir gjerne et uforpliktet tilbud på din neste aktive reise.
Fyll ut avreise og hjemkomst for din ønskede ferie, så sender vi deg et uforpliktet tilbud på din reise.

Se også disse reiser

En fantastisk tur, hvor du kommer til at opleve det bedste af Nepal og samtidig røre ved verd...
Vansklighetsgrad: 4-5
Trekking i Nepal
Dette er en længere version af “Trekking til Mount Everest Basecamp, fordi du ikke flyve...
Vansklighetsgrad: 4-5
Trekking i Nepal
Rejsegarantifonden
Gouda Rejseforsikring
;

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss. Vi er tilgjengelig på telefon mandag-fredag kl. 09 - 15

Tlf. +47 23 96 66 25

Eller skriv til oss på:

[email protected]

Våre kunder sier

Følg oss

 

;

×Vinn et reisegavekort på 5000kr

Vi trekker lodd blant alle som registrerer seg på vår nyhetsbrev og følger på facebook.

Kontakt os ×

Du er meget velkommen til at ringe eller skrive til os.

Telefon: +47 23 96 66 25
Mail: [email protected]

Se åbningtider