Reisen kan desverre ikke bestilles for øyeblikket.

Du kan ringe oss på 23 96 66 25, eller komme tilbake på et senere tidspunkt for å bestille.

Island - Med ryggsekk mellom fjell og isbreer

Denne udfordrende vandretur, kendt som “Islands Store Klassiske Bjergvandring” er en uforglemmelig tur gennem floden Núpsás kløfter til gletsjersøen Grænalón, der putter sig mellem bjerge og gletsjere. Anstrengelsen ved at krydse Skeiðarárjökull gletsjeren, bliver rigeligt belønnet ved mødet med de enestående smukke gletsjersøer og isbjerge i Norðurdalur. På turens sidste dag skal vi over de smukke Skaftafell bjerge til gletsjerdalen Morsádalur og tilbage til Skaftafell Nationalpark.

Bemærk: På denne tur skal deltagerne selv bære deres eget udstyr, mad, telt, kogegrej og andet fællesudstyr i en stor rygsæk. I vandrer fra lejrplads til lejrplads, gennem varieret terræn, og man skal ikke forvente at gå på stier. Flere steder er det dog muligt at benytte fårestierne. Man skal være forberedt på flodkrydsninger, med dybder fra ankler til hoften. Vores erfarne guider vil sørge for at flodkrydsningerne foregår på bedst mulige vadesteder. I vil komme til at gå på gletsjere, hvor guiderne sørger for den nødvendige sikkerhed. Turen kræver en god kondition, og tidligere erfaring med vandring med stor rygsæk og camping anbefales.

  • Gå tværs over Skeiðdarárjökull gletsjeren.
  • Rygsæktur i verdensklasse.
  • Oplev Vatnajökull Nationalpark.
  • Nyd synet af de smukke farvede rhyolit bjerge.
  • Gletsjersøer med flydende isbjerge.
  • Lille gruppe med 4-12 deltagere
Overblikk
Vansklighetsgrad:
1
2
3
4
5
6
Avreise i måned:
juni
juli
aug.
sep.
okt.
nov.
des.
jan.
feb.
mars
april
mai
Bli med på facebook

Bli med i den spesielle "Bering Vandring"-gruppen på facebook. Her vil du finne ut om nye reiser, spesialtilbud og mye annet.

Link til gruppen

Merk: Du må søke om medlemskap, men alle blir godkjent.

Kundene sier

Reiseplan Se alle dagerLukk alle dager

Dag 1 Afgang fra Reykjavik

Turlængde: 15-20 km. Varighed: 6-7 timer.

Turens deltagere mødes kl ca. 6.45 ved Gray line bussernes salgskontor på Hafnarstræti 20 i Reykjavik, hvorfra gruppen kører samlet med Skaftafell Express kl. 7.30. Fra landsbyen Kirkjubæjarklaustur kører I ind i Núpsstaðarskógar dalen, hvor den arktiske birk vokser tæt, og vandringen starter.  Vi campere i bunden af den fine dal(F,A)

 

Dag 2 Sléttursletten

Turlængde: 15-20 km. Varighed: 6-7 timer.

Vi vandrer op fra dalen og efter at have passeret Tvílitihylurs enorme vandfald, bevæger vi os op langs de smukt skulpturerede kløfter ved den nederste del af floden Núpsá. En kort opstigning fører os op til kløftens dybe del med klippevægge, der er op til 200 m høje. Vi slår lejr på Slétturs lavaslette. (M,F,A)

 

Dag 3 Vandring til tungen af Skeiðarájökull

Turlængde: 18-22 km. Varighed: 6-7 timer

Vi krydser sletten, der lyser i pink af storblomstret gederams, og starter opstigningen mod gletsjersøen Grænalón. Fra toppen af Eggjar er der åben udsigt over søen, der ligger mellem bjergene. Nord for søen ligger vores lejrplads, hvorfra der er en storslået udsigt over den enorme gletsjertunge Skeiðarárjökull, der breder sig ned mod sletten og dækker et område på næsten 1600 km2. (M,F,A)

 

Dag 4 Vi krydser den store gletcher Skeiðarájökull

Turlængde: 18-22 km. Varighed: 7-8 timer.

Denne dag er viet til at krydse Skeiðarárjökull, fra Gränafjall til Norðurdalur, et område der ligger omgivet af is og høje bjergkamme. Det tager næsten en hel dag at krydse de 15 km hen over islaget, inden vi igen står på den faste grund i Skaftafell Nationalparks bagland. Her venter en fantastisk campingplads med udsigt over gletsjersøernes flydende isbjerge og i baggrunden de farvede rhyolitbjerge. (M,F,A)

 

Dag 5 Kjós dalen-Hvannadalshnúkur-Morsárdalur-Bæjarstaðarskógur

Turlængde: 20-25 km. Varighed: 7-8 timer.

Efter opstigning til en smal højderyg kan vi beundre udsigten til den gullige rhyolitdal, Kjós og Islands højeste bjerg, Hvannadalshnúkur. I takt med at vi stiger ned til Morsárdalur, bliver vegetationen mere frodig. Den smukke arktiske birkeskov Bæjarstaðarskogur byder os velkommen, inden vi fortsætter til nationalparkens primære campingplads.
Herfra hopper vi på den lokale bus der tager os tilbage til Reykjavik hvor turen slutter om aftenen. (M,F)

 

Prisen inkluderer

Ikke inkludert
  • Transport fra Danmark til Island t/r.
  • Afbestillings- og rejseforsikring.
  • Administrationsgebyr kr. 145,-
Avreise
Hjemkomst

Praktisk info

Transport

Bemærk at transporten fra Danmark til Reykjavik, Island t/r IKKE er inkluderet i rejsearrangementet og du skal selv sørge for at booke din flyrejse. Du kan nemt søge, bestille og betale din flyrejse på momondo.no. Vi anbefaler at du booker flyrejsen, før du bestiller turen.

Mødested

Gruppen mødes ved Gray Line bussernes salgskontor på Hafnarstræti 20 i Reykjavik kl. 6.45. Det er muligt at tilkøbe transfer fra et hotel eller guesthouse i Reykjavik til mødestedet for kr. 300,- pr. person (inkl. drop off efter endt tur). - Ønskes dette noteres det under "bemærkninger" ved booking af rejsen.

 
Overnatninger og sværhedsgrad

På denne tur deltager I på en gruppetur med 4-12 deltagere. I er ledsaget af lokale ekspertguider og I skal selv bære jeres eget udstyr, mad, telte, kogegrej og andet fællesudstyr i en stor rygsæk. I vandrer fra lejrplads til lejrplads, gennem varieret terræn, og man skal ikke forvente at gå på stier. Flere steder er det dog muligt at benytte fårestierne. Man skal forvente flodkrydsninger, med dybder fra ankler til hoften. Vores erfarne guider vil sørge for at flodkrydsningerne vil foregå på bedst mulige vadesteder. Du vil komme til at gå på gletsjere, hvor guiderne vil sørge for den nødvendige sikkerhed. Turen kræver en god kondition og tidligere erfaring med vandring med stor rygsæk og camping anbefales. Læs mere om vores graderingssystem her.

Rejseforsikringer

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring.Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island, Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Udstyr

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk  - Du modtager en rabatkode ved køb af rejse.
- Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af det islandske klima, ses DMI's data her

klima island

Har du spørsmål?

Ring til våre eksperter fra kl. 10-16.

Tlf. +47 23 96 66 25

Eller skriv til oss på:

[email protected]

Send forespørsel

Fant du ikke hva du søkte på? Vi gir gjerne et uforpliktet tilbud på din neste aktive reise.
Fyll ut avreise og hjemkomst for din ønskede ferie, så sender vi deg et uforpliktet tilbud på din reise.

Se også disse reiser

8 dagers fjelltur på egen hånd rundt om Mont Blanc. Turen går gjennom Frankrike, I...
Vansklighetsgrad: 3-4
Velegnet til alenereisendeEgnet for selvkjøring
Færøyene - Fotturferie på egen hånd på Færøyene med bill...
Vansklighetsgrad: 2
Fotturferie på egen hånd mellom sjarmerende landsbyer og grønne daler, omringet a...
Vansklighetsgrad: 2
Velegnet til alenereisendeEgnet for selvkjøring
Rejsegarantifonden
Gouda Rejseforsikring
;

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss. Vi er tilgjengelig på telefon mandag-fredag kl. 09 - 15

Tlf. +47 23 96 66 25

Eller skriv til oss på:

[email protected]

Våre kunder sier

Følg oss

 

;

×Vinn et reisegavekort på 5000kr

Vi trekker lodd blant alle som registrerer seg på vår nyhetsbrev og følger på facebook.

Kontakt os ×

Du er meget velkommen til at ringe eller skrive til os.

Telefon: +47 23 96 66 25
Mail: [email protected]

Se åbningtider