Rejsereportage: En lille bid af Paradis

Paradis Plage i Agadir er den perfekte feriedestination for solhungrende danskere i vintersæsonen. Her står programmet på surf og yoga, spa, afslapning og god mad i vidunderlige omgivelser.

Se rejsen "Yoga, Spa og havudsigt i Agadir"

Af Charlotte Nordell Carlsen (besøgte stedet i januar 2018)

”Inshallah” siger min chauffør og trækker på skuldrene, da jeg spørger ind til vejrudsigten for de kommende dage. Om Allah vil, får vi sol i morgen. Med privat chauffør, der henter mig i lufthavnen i Agadir på en sen onsdag aften i januar, og sørger for, jeg kommer sikkert frem til det femstjernede resort med front mod Atlanterhavet, føler jeg mig vel modtaget. Klar til en uges forkælelse i yoga’ens navn!

Se mer om våre yoga retreat

Gyldent ørkensand

Morgenen efter står Paradisets Strand badet i sol. Og hvem har ikke brug for sol, når kalenderen siger slut januar? Her bliver ikke bagende varmt, men 20-25 grader, og blå himmel det meste af tiden. Når ferien står på surf og yoga, passer temperaturen fint.
Bag navnet Paradis Plage gemmer sig et smukt hotelresort med front mod en paradisisk strand med gyldent ørkensand, der strækker sig flere kilometer i begge retninger. Stranden indbyder til løbeture og boldspil – eller hvad med en tur på hesteryg i fuld galop? Her er mulighed for det hele. I slut januar bærer stedet præg at være lidt udenfor for sæsonen stadigvæk, så her er ikke mange gæster på stranden. Til gengæld er her frit valg mellem liggestolene, og et par kameler og en lille flok heste, der gerne lægger ryg til en tur ned ad stranden.
Og selvom vandet er køligt her i januar, er det nu forfriskende med en dukkert i det brusende Atlanterhav!

Vågn op med yoga

Det er svært at forestille sig en bedre måde at begynde sin dag på, end ved langsomt at vække kroppen til live med blide stræk til lyden af et brusende hav. Vi laver solhilsner, mens solen står op. Yoga-shala’en, som er navnet på det lille glashus, er smukt placeret lige ud til stranden. Glasfacaderne gør det muligt at nyde udsigten, høre havet, og samtidig være i ly for vinden på de kølige morgener. Når dagene bliver varmere kan skydedørene åbnes, og yoga’en kommer ud i det fri.  
Karsten Kroll er fast yogainstruktør på Paradise Plage. Han er en engageret yogi med mange års erfaring. Hans egen tilgang til at leve i nu’et, og finde sin indre ro i et hektisk liv, skinner tydeligt igennem i hans yoga-timer. Undervisningen tilrettelægges efter deltagernes niveau, og denne uge er her både øvede yogi’er og nybegyndere.  
Et dansk fyr i 30’erne fik sin yoga-debut her i Marokko, og da han til egen undren nærmest lettede fra gulvet i stillingen ”Kragen”, var han solgt: ”Det er ikke sidste gang, jeg laver yoga”, udbrød han begejstret efter træningen.

Se solen gå ned

Vil du dyrke yoga tre gange dagligt, er det muligt. Selv valgte jeg ”kun” morgenholdet og solnedgangs-yoga’en kl. 17.30. Den dynamiske yoga ved solopgang var min favorit – men den blide yin-yoga ved solnedgang var bestemt ingen skuffelse heller. I yin-yogaen ligger vi i lange stræk, der gør kroppen smidig og masserer bindevævet. Det skal gøre ondt – på den gode måde, lærer vi. Imens strækker vi de stive kontorkroppe, så det værker i leddene og knirker i skroget. Samtidig er det nærmest meditativt – og tro mig; det sidder i kroppen som en nyfunden smidighed efter en uge under Karstens kyndige vejledning.

Surf og afslapning 

Hvis yogaen er livets Yin, må surfing være Yang.
Er du ikke til yoga, men mere til surf og den livsstil, der følger med surferlivet, er Agadir også det rette sted at tage til. Det brusende hav og den friske vind er ideelt for surf – både windsurf og standup-paddle (SUP). Hvis du hertil lægger resortets afslappende omgivelser med fatboys, man kan slænge sig i efter en tur i havet, samt lækker lounge-musik i baren: så finder man næppe en mere easy-going surf-destination i verden. Stedet er da også populært. Uanset om du er nybegynder eller øvet er her daglige hold, såvel som privat undervisning, på de blå bølger. For surferne er der vist ikke noget, der hedder ”uden for sæsonen” – og særligt her i januar-februar måned er bølgerne høje og vinden frisk, så der er rig mulighed for en god tur på bølgen.
Jeg har slet ikke været omkring den overdådige morgenbuffet, strandbarens grillede kæmperejer, live-musikken og det tændte bål om aftenen. For ikke at tale om Spa-afdelingens himmelske behandlinger – tilmed til gode priser – og personalets smil og hjertevarme.  
Det er minsandten en lille bid af paradis, man får, her små 30 km. udenfor Agadir.     

HVAD KAN VI ELLERS LAVE PÅ PARADISE PLAGE?
•    Gå ikke glip af en behandling i hotellets spa. Her er alt fra marokkansk Hamam til Balinesisk massage og klassisk manicure. De søde marokkanske damer står klar til at forkæle dig.
•    Nyd den afslappede stemning i beach-baren, som byder på sød mynte-te og lækker grillet fisk.
•    Tag en shuttle-bus ind til Agadir (gratis) og nyd en frokost på havnen eller shop-amok i Souk’en, der sælger alt fra snabelsko og marokkopuder til krydderier og magiske urter.
•    Gå ture langs havet og nyd synet af de blå både og fiskerne, der hiver blæksprutter i land. Eller nyd en stille dag ved poolen- på kolde dage er vandet opvarmet.

Charlottes billeder

yogaferie-i-marokko

Udsigt over stranden fra Paradis Plage

Hotellet i Agadir

En lækker kop te i Marokko

Palme i Marokko

Se poolen i Marokko

Tag en lækker dukkert i poolen

Hyggekrog i Paradis Plage

Fodspor på Stranden i Marokko

Slap af i Marokko

Surfer i Marokko

Udendørs Paradis Plage

Solnedgang i Marokko

Skilt i Marokko

Yoga Shala i Marokko

Flot hotel i Marokko

Fliser i Marokko

Fiskerbåde i Marokko

Berings Trygghetspakke
Rejsegarantifonden
Adventure Travel Trade
Gouda Rejseforsikring
;

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss. Vi er tilgjengelig på telefon mandag-fredag kl. 10 - 16

Tlf. +47 81 50 30 71

Eller skriv til oss på:

[email protected]

Vi støtter

SOS Børnebyerne

Følg oss

 

;

×Få Nyhetsbrevet vårt

Vi sender nyheter om reiser, konkurrenser og gode tips

Kontakt oss ×

Du er hjertelig velkommen til å ringe eller skrive til oss.

Telefon: +47 81 50 30 71
(OBS! Du kan også ringe på vores danske telefon +45 71 99 65 50)
Mail: [email protected]

Se åpningstider